Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για 48ωρες απεργίες προειδοποιούν οι Κερκυραίοι ναυτεργάτες

ΠΝΟ
09 Οκτωβρίου 2017 / 11:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αιχμές κατά της ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) αφήνει στην επιστολή του το τοπικό ναυτεργατικό σωματείο «Ο Άγιος Σπυρίδων»,

με επίμαχο τη συλλογική σύμβαση εργασίας πορθμείων εσωτερικού.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τετράωρη στάση εργασίας των ναυτικών της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας Ηγουμενίτσας από τις 8:00 έως τις 12:00 ενώ αύριο Τρίτη προγραμματίζεται δεύτερη στάση από τις 12:00 έως 16:00.

Επίσης πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στην αίθουσα συνελεύσεων του ΟΛΚΕ, τις αποφάσεις της οποίας ανακοίνωσε το τοπικό σωματείο ναυτεργατών με αιχμηρή επιστολή του προς την ΠΝΟ. Οι Κερκυραίοι ναυτεργάτες εκφράζουν την ανησυχία τους για την έλλειψη συμπαράστασης από την Ομοσπονδία αλλά και την «εν λευκώ» υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας από την ΠΝΟ και τον Γενικό Γραμματέα της Γιάννη Χαλά.
Μάλιστα το τοπικό σωματείο ανακοινώνει την ομόφωνη απόφαση του να κλιμακώσει τις τοπικές κινητοποιήσεις με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, εαν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Η επιστολή των κερκυραίων ναυτεργατών

«Πραγματοποιήθηκε η πρώτη στάση εργασίας με καθολική συμμετοχή των πληρωμάτων. Το πλέον ανησυχητικό σημείο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε ήταν οι τοποθετήσεις των ομιλητών όσον αφορά την ανύπαρκτη στήριξη και συμπαράσταση της ΠΝΟ και των ναυτεργατικών σωματείων προς το τοπικό σωματείο, με εξαίρεση της ΠΕΝΕΝ, που εκδήλωσε την συμπαράστασή της, τόσο εγγράφως όσο και με την παρουσία του ΓΓ Γιώργου Κροκίδη στη γενική συνέλευση.

Επίσης αποφασίαστηκε ομόφωνα, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας που αφορούν κυρίως στη συλλογική σύμβαση εργασίας πορθμείων εσωτερικού την οποίαν εσείς υπογράφετε εν λευκώ, χωρίς να διεκδικείτε το παραμικρό για τους ναυτεργάτες, θα κλιμακώσουμε τις τοπικές κινητοποιήσεις μας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

ΥΓ. Έτσι διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα κύριε Χαλά και λοιπά Ναυτεργατικά Σωματεία και όχι αδρανώντας όπως εσείς λόγω ηλικίας και βολέματος».