Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρατσιστικά συνθήματα σε κτήρια του Δήμου Ιωαννιτών

Γιάννενα
11 Οκτωβρίου 2017 / 11:31

Εναντίον του Ισλάμ και της ομοφυλοφυλίας στρέφονται τα ρατσιστικά συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι στο Κέντρο Πληροφόρησης Προσφύγων και σε άλλα δημοτικά κτήρια το βράδυ της Τρίτης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας με τον πιο έντονο και απερίφραστο τρόπο τα ρατσιστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης Προσφύγων αλλά και στους χώρους που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.

Η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας εναντίον των προσφύγων δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, ωστόσο ο Δήμος Ιωαννιτών δηλώνει ξεκάθαρα ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό αυτών των δοκιμαζόμενων ανθρώπων και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού Δημοσίου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Όσο για τους υπαίτιους, για το γεγονός έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία και η Εισαγγελία οι οποίες ερευνούν την υπόθεση.