Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βρήκαν δυο φορτία με 32 κιλά χασίς σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα

ναρκωτικά Ήπειρος
13 Οκτωβρίου 2017 / 13:39

ΗΠΕΙΡΟΣ. Διπλό χτύπημα στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων αλβανικού χασίς κατάφεραν οι διωκτικές αρχές, που εντόπισαν δυο φορτία ναρκωτικών.

Το ένα επρόκειτο να εξαχθεί στην Ιταλία μέσα σε ειδική κρύπτη ενός οχήματος, ενώ το άλλο βρέθηκε... «αδέσποτο» κοντά στα σύνορα.
 
Ο εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής που συμμετείχε στους ελέγχους οχημάτων τα οποία επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής προς την Ιταλία, «μύρισε» το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 63χρονος με συνοδηγό έναν 24χρονο και είχε φτάσει στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. Έτσι, ξετρύπωσε την κρύπτη ανάμεσα στα πίσω καθίσματα και το πορτ μπαγκάζ, όπου ήταν κρυμμένες 16 συσκευασίες με 13 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Τα ναρκωτικά και το όχημα κατασχέθηκαν και οι μεταφορείς παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
 
Η περιπολία που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας σε μια δασική έκταση στην περιοχή Καβάσιλα, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, απέφερε καρπούς καθώς εντόπισαν δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 16 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 17 κιλών και 850 γραμμαρίων. Παρά το καρτέρι που έστησαν, οι παραλήπτες δεν εμφανίστηκαν κι έτσι τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema.gr