Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φτωχά τα αποτελέσματα της συνάντησης εκπαιδευτικών - Γαβρόγλου (video)

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
14 Οκτωβρίου 2017 / 17:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρεις ολόκληρες ώρες κράτησε η συνάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον Υπουργό Παιδείας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι καθηγητές ξεκίνησαν με προσυγκέντρωση από την Πλατεία Γεωργάκη και έφθασαν στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου βρισκόταν ήδη ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου με τους Πρυτάνεις.
Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη, ωστόσο η συγκέντρωση δεν είχε εντάσεις. Από την πλευρά της ΕΛΜΕ υπήρξε αρχικά αναστάτωση καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για τον τόπο και την ακριβή ώρα της συνάντησης. Τελικά η συνάντηση ξεκίνησε στις 2:30 με την συμμετοχή του ΔΣ της ΕΛΜΕ, του ΣΕΠΕ, της Ένωσης Γονέων, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστα Γκούση, των Διευθυντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας.



Στη συνάντηση προσήλθε και ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, οι οποίοι του επέδωσαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση και διατήρηση όλων των τμημάτων των ΕΠΑΛ, των Λυκείων Και των Γυμνασίων στην Κέρκυρα. Τα κύρια αιτήματα της ΕΛΜΕ ήταν η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, το κτηριακό, το ζήτημα των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και το αίτημα των μόνιμων διορισμών.
Ο Υπουργός επέμεινε στη θέση που διατύπωσε και προς τους δημοσιογράφους, ότι η σύγχρονη παιδαγωγική θεωρεί λάθος να υπάρχουν λίγα παιδιά σε μια τάξη.



Τελικώς δέχθηκε να επανεξετάσει το θέμα των τμημάτων μόνον των ΕΠΑΛ, που βρίσκεται στην αρμοδιότητά του (την αρμοδιότητα της Γενικής εκπαίδευσης την έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής), χωρίς να συμφωνεί η ΕΛΜΕ η οποία παραμένει αμετακίνητη στο αίτημά της για λειτουργία όλων των τμημάτων, τόσο στην επαγγελματική όσο και στη γενική εκπαίδευση.