Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Open Street Handball στην Πάνω Πλατεία

Open Street Handball
20 Οκτωβρίου 2017 / 12:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Γίνε ενεργός για τον εαυτό σου, γίνε ενεργός και για τους άλλους – Φέρε τους φίλους σου να παίξουμε». Το σωματείο «Για τα δικαιώματα του παιδιού» συστάθηκε προκειμένου να προασπίσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα των παιδιών.

«Γεννήθηκε» με την πρωτοβουλία μιας ομάδας γονέων και πολιτών της Κέρκυρας όταν έλαβαν γνώση της επικείμενης παύσης λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.K.
Με τη συμβολική δράση μιας ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το νοσοκομείο του νησιού μας και με αριθμητικά πρωτοφανή συμμετοχή πετύχαμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Με τις δράσεις και τις στοχευμένες ενέργειές μας προσπαθούμε να πετύχουμε τους σκοπούς του σωματείου όπως αυτές αναφέρονται στο καταστατικό μας όπου μεταξύ άλλων είναι η: ”διοργάνωση ψυχαγωγικών, πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεως εκπαιδευτικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα με ενεργό συμμετοχή ιατρών, εκπαιδευτικών, παιδιάτρων, ψυχολόγων και επαγγελματιών υγείας”.
Με γνώμονα τα παραπάνω πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μια δράση -εκδήλωση για την στήριξη σε εκπαιδευτικά και θεραπευτικά υλικά που θα βοηθήσουν στην μάθηση αλλά και στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών όπως  και την προμήθεια νέων υπολογιστών και φωτοτυπικού μηχανήματος για το Ειδικό Δημοτικό Κέρκυρας.
Ταυτόχρονα στους στόχους του σωματείου είναι η επιστροφή των παιδιών σε παιχνίδια γειτονιάς και αλάνας και η απόσπαση τους από την απομόνωση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.   Με σύνθημα: «Γίνε ενεργός για τον εαυτό σου, γίνε ενεργός και για τους άλλους – Φέρε τους φίλους σου να παίξουμε» θα πραγματοποιήσουμε φιλικά παιχνίδια OPEN STREET HANDBALL με την συμμετοχή παιδιών από όλο το νησί στην πάνω πλατεία της Κέρκυρας γύρω από το Κιόσκι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 10.30 έως 12.30 το μεσημέρι. Σε αυτή τη δράση θα συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών κορίτσια και αγόρια. 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Έχουμε απευθυνθεί στα τρία τοπικά σωματεία που έχουν το άθλημα της χειροσφαίρισης στις μικρές ηλικίες, Α.Ο ΦΙΛΙΑ, Α.Ο ΦΑΙΑΞ, ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, οι οποίοι και αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας για συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή. Οι γυμναστές αυτών των σωματείων είναι στην διάθεση σας για την παροχή κάθε βοήθειας. Την Κυριακή θα υπάρχει γραμματεία όπου οι μαθητές θα δηλώνουν την συμμετοχή τους. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΌΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΖΩΗΣ. Ακολουθεί μια επιλογή των υλικών που έκανε η επιστημονική ομάδα Ειδικής Αγωγής του σωματείου μας και που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τους μικρούς μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εδικού Δημοτικού. Ταυτόχρονα όποιος επιθυμεί να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να ενημερωθεί από την Γραμματεία