Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκάκι: Δύο τουρνουά «Λορέντζος Μαβίλης» από το Σάββατο

Σκάκι
20 Οκτωβρίου 2017 / 16:38

Γράφει ο Μάνος Ναθαναήλ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δύο παράλληλα τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση συνεχίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας αυτό το Σαββατοκύριακο. Και τα δύο είναι αφιερωμένα στη μνήμη του διαπρεπούς Κερκυραίου ποιητή και σκακιστή Λορέντζου Μαβίλη. Την Κυριακή στις 10:30 ξεκινάει στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κ. στο Ν. Λιμάνι το 16ο Τουρνουά «Λορέντζος Μαβίλης».

Οι παίκτες θα έχουν στη διάθεση τους 90’ για όλη την παρτίδα ενώ ο χρόνος τους στο ηλεκτρονικό σκακιστικό χρονόμετρο θα αυξάνεται με κάθε κίνηση κατά 30’’. Το τουρνουά θα διαρκέσει 6 γύρους και θα παίζεται μια παρτίδα κάθε εβδομάδα, την Κυριακή το πρωί.

Το Σάββατο το απόγευμα στις 17:00 στην αίθουσα του Συλλόγου στο Δημοτικό Θέατρο θα ξεκινήσει το 17ο Τουρνουά «Λορέντζος Μαβίλης Fast Track». Σε αυτό το τουρνουά θα παίζονται δύο παρτίδες, μια κάθε Σάββατο και μία την Κυριακή, παράλληλα με το άλλο τουρνουά. Ο χρόνος σκέψης είναι ο ίδιος, ενώ οι 6 γύροι θα ολοκληρωθούν σε 3 εβδομάδες. Στους νικητές και των δύο τουρνουά θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια.