Νέες κινητοποιήσεις από Δευτέρα για τις περικοπές τμημάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε την κυβερνητική αναλγησία, υποκρισία και κοροϊδία» υπογραμμίζει η νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ μετά την τελευταία σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη

21
Οκτωβρίου / 2017

στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ με θέματα την επαναλειτουργία  όλων των ολιγομελών τμημάτων και την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, η ΕΛΜΕ και η΄Ενωση Γονέων.

«Αποφασίστηκαν τα εξής:
·         Τη Δευτέρα 23/10 και ώρα 11.30 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ιονίων Νήσων.
Γι’αυτό το σωματείο προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11π.μ – 2μ.μ και καλεί όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους των θιγόμενων σχολείων να παρευρεθούν στη συγκέντρωση, μαζί με γονείς και μαθητές.
·         Την ίδια μέρα στη 1μ.μ θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης
·         Τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη θα διοργανωθεί παγκερκυραϊκό- πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12μμ για τα προβλήματα της εκπαίδευσης . Ζητάμε από το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό κέντρο Κέρκυρας και τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συζητήσουν το θέμα, να προκηρύξουν στάση εργασίας και να κινητοποιήσουν τα μέλη τους.
Ζητάμε επίσης τη συμπαράσταση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων, των 15μελών μαθητικών συμβουλίων και των φοιτητικών συλλόγων.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε την κυβερνητική αναλγησία, υποκρισία και κοροϊδία . Τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα έχουν φτάσει στο απροχώρητο».