Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι ζητάει από τον Γαλιατσάτο η ΕΠΣΚ

06 Απριλίου 2016 / 12:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πόρτα και του Γραφείου του ΠΙΝ, Θ. Γαλιατσάτου κτύπησε η νεοκλεγμένη διοίκηση της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣΚ), με επικεφαλής τον Π. Ποζίδη. Στο υπόμνημα που του ενεχείρισε, τα αιτήματα της επικεντρώνονται στην κατάσταση των γηπέδων στην κερκυραϊκή περιφέρεια αλλά και σε ΄κείνο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι.

Συγκεκριμένα: " Τα λιγοστά αναλογικά με τις ανάγκες μας γήπεδα ποδοσφαίρου βρίσκονται σε κακή κατάσταση και πλέον σε αρκετές περιπτώσεις κρύβουν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών, ενώ δεν παρέχουν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ομαλής διεξαγωγής των αγώνων.
Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσατε να ενισχύσετε το έργο του Δήμου Κέρκυρας και του αντίστοιχου οργανισμού του (ΔΟΠΑΠ), σύμφωνα με τις δυνατότητες του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία σας και αυτό επειδή αρκετά γήπεδα από την πυκνή χρήση, αλλά και τη φυσική φθορά τους χρειάζονται συνεχώς φροντίδα και παρεμβάσεις λειτουργικότητας.
Την ευθύνη αυτών των παρεμβάσεων έχει ο Δήμος Κέρκυρας, ο οποίος όπως αντιλαμβάνεστε στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον δεν έχει την ευχέρεια να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή του.
Σας καλούμε να φροντίσετε για την οικονομική στήριξη του Δήμου Κέρκυρας, ώστε να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που χρειάζονται στα γήπεδά μας (ιδιαίτερα σημαντικές και απολύτως αναγκαίες είναι οι απαιτήσεις στα γήπεδα Κοντοκαλίου και Λευκίμμης, αλλά όλα σχεδόν τα γήπεδά μας χρειάζονται, πλέον, παρεμβάσεις).
 
Στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ Κ.
 
Το Αθλητικό Κέντρο της Ένωσής μας καλύπτει τις ανάγκες πολλών σωματείων της Κέρκυρας και των μικτών αντιπροσωπευτικών ομάδων μας. Πέρασαν χρόνια από την κατασκευή του και πλέον χρειάζονται εγρασίας συντήρησής του, λόγω της μεγάλης φθοράς που έχει υποστεί.
Σας καλούμε, λοιπόν, να συμβάλλετε στην κάλυψη των αναγκών του στις κερκίδες και ειδικότερα με την αποκατάσταση βλαβών τους και την αντικατάσταση των καθισμάτων, που ήδη αποσύραμε (προβλεπόμενο κόστος: 10.000 ευρώ περίπου) και τη δημιουργία σκέπαστρου προστασίας των θεατών (προβλεπόμενο κόστος: 7.000 ευρώ περίπου)".