Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ημίφως» στο εξής στην παραλιακή της Γαρίτσας λόγω του εργοταξίου

Παραλιακή Γαρίτσας
23 Οκτωβρίου 2017 / 11:04
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Διακοπή στη ρευματοδότηση απ’ την πλευρά του παραλιακού μετώπου της Γαρίτσας λόγω των εργασιών αντιστήριξης του τείχους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης της Κέρκυρας, ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου αντιστήριξης του παραλιακού μετώπου της Γαρίτσας, που εκτελείται απ’ τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Κέρκυρας, θα διακοπεί η ρευματοδότηση των  φωτιστικών σωμάτων της οδού που βρίσκεται απ’ την πλευρά του παραλιακού μετώπου της οδού.

Το συγκεκριμένο μέτρο κρίθηκε απαραίτητο προκειμένου να εκτελούνται με ασφάλεια οι εργασίες αλλά να είναι δυνατή και η ασφαλής εγκατάσταση των εργοταξιακών μηχανημάτων στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι στη συγκεκριμένη οδό και απ’ το ύψος του εργοστασίου Δεσύλλα έως και την Άνω Πλατεία θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μονοδρόμησης προκειμένου να περιφραχθεί το παραλιακό μέτωπο της οδού και να λειτουργήσει ως εργοταξιακός χώρος. Τα παραπάνω μέτρα έχουν κριθεί απαραίτητα απ’ τις αρμόδιες Υπηρεσίες και θα διευκολύνουν την ομαλή, ασφαλή και εμπρόθεσμη εκτέλεση των εργασιών του έργου.

Για ένα χρόνο

Η κατάληψη θα αφορά το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας (της ανόδου προς την πλατεία) στο τμήμα από τη διασταύρωση με την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου (ΝΑΟΚ) μέχρι την διασταύρωση με την οδό Αλεξάνδρου Δεσύλλα. Η κατάληψη θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας από την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου.

 

Εκτιμάται ότι η παραλιακή θα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση για χρονικό διάστημα ενός περίπου έτους.


Παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής, και οι συμπολίτες μας που συνηθίζουν τους περιπάτους στην παραλιακή, να προσπαθήσουν να αποφεύγουν τη χρήση του παραλιακού πεζοδρομίου και να χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο απ’ την πλευρά του άλσους, για λόγους ασφαλείας, αλλά και διευκόλυνσης και προσαρμογής στην μελλοντική εγκατάσταση του εργοταξίου.
      

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.