Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην πρόβα με την Μαρινέλλα

φιλαρμονική Γαστουρίου
06 Απριλίου 2016 / 12:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα απόγευμα διαφορετικό από τα άλλα, μελωδικό, γεμάτο ζωντάνια, έναν υπέροχο συνδυασμό από «παλιό καλό κρασί» και νεανική φρεσκάδα, έζησαν όλοι όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν χθες στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Γαστουρίου «Ομόνοια».

Όλοι ήταν συνεπέστατοι στο ραντεβού των 6:30, οι μουσικοί της ορχήστρας, η Χορωδία Αχαράβης «Νίκος Πουλιάσης», ο Κερκυραίος βαρύτονος Παντελής Κοντός και βέβαια η Μαρινέλλα με τους συνεργάτες της, και έτσι η πρόβα ξεκίνησε μόλις λίγα λεπτά μετά τις έξι. Παρόλο που η ορχήστρα της φιλαρμονικής Γαστουρίου έχει στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της έντεχνης και λαϊκής μουσικής και, την ίδια στιγμή, το όνομα «Μαρινέλλα» είναι στα χείλη μικρών και μεγάλων όταν μιλούν για το ελληνικό τραγούδι, το τρακ για το πώς θα εξελιχθεί η πρόβα ήταν αρχικά αισθητό από όλες τις πλευρές. Κι όμως, έκανε γρήγορα φτερά με την Μαρινέλλα να λέει στον αρχιμουσικό της φιλαρμονικής Σπύρο Ράλλη «σκουπίσου, αγοράκι μου, έχεις ιδρώσει». Και κάπως έτσι έσπασε ο πάγος…
 
Η πρωτοποριακή ενορχήστρωση
 
Ο Νικόλας Αναδολής, ενορχηστρωτής των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν 11 και 12 Απριλίου στο Παλλάς Αθηνών και 22 και 23 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (όλες ήδη sold out), είπε χαριτολογώντας στη συνέντευξη τύπου της περασμένης Δευτέρας, όταν μίλησε για τις διασκευές των αγαπημένων μας τραγουδιών, ότι «δεν θα τα αναγνωρίσει ούτε η κ. Μαρινέλλα» και έπεσε μέσα. Με χαριτωμένη αθωότητα μετά την πρώτη δοκιμή του «Εγώ και Εσύ» η Μαρινέλλα σημείωσε: «εγώ πάντως δεν κατάλαβα τίποτα». Μετά τα γέλια και τα πειράγματα, μελέτησε με υπομονή με τον ενορχηστρωτή το που μπαίνει και τι συμβαίνει τελικά με όλα αυτά τα χάλκινα γύρω της που σε τίποτα δεν θυμίζουν τους οικείους σε εκείνη ήχους της λαϊκής ορχήστρας.
 
Τι να περιμένουμε
 
Μια μεγάλη ερμηνεύτρια που καθηλώνει το κοινό με τη φωνή της, ένας φημισμένος βαρύτονος, μια «σωστά προπονημένη» 35μελής ορχήστρα πνευστών, μια 60μελής μεικτή χορωδία, και μια ομάδα λαϊκών μουσικών που έχει γράψει χιλιόμετρα στο λαϊκό στερέωμα θα βρεθούν στην ίδια σκηνή για λίγες παραστάσεις. Το εγχείρημα μοιάζει παρακινδυνευμένο με τη μεγάλη ερμηνεύτρια να είναι ανάμεσα στους τολμηρούς που το πίστεψαν. Και όμως, η γεύση που πήραμε χθες το απόγευμα στο Γαστούρι, ο επαγγελματισμός και το κέφι που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, δείχνει πως το κοινό θα απολαύσει μια Μαρινέλλα στα καλύτερά της, πλαισιωμένη από μια κεφάτη ομάδα μουσικών, με μια υπέροχα «πειραγμένη» ενορχήστρωση που ελάχιστα θυμίζει όσα έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Χαρά Μαρτζούκου