Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέχρι και την Τετάρτη η μαθητική κατάληψη των Παξών

Παξοί
24 Οκτωβρίου 2017 / 12:07

ΓΑΪΟΣ (ΠΑΞΟΙ). Λήγει το μεσημέρι της Τετάρτης 25/10 η κατάληψη του Γυμνασίου-Λυκείου Παξών, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη, με βασικό αίτημα των μαθητών, να καλυφθούν οι ελλείψεις σε καθηγητές.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου, Χάρης Λάγγης, λείπουν από το σχολείο επτά καθηγητές: Ένας καθηγητής Μαθηματικών, ένας Φιλόλογος, ένας Θεολόγος, δύο καθηγητές ξένων γλωσσών, ένας καθηγητής Μουσικής και ένας καθηγητής Καλλιτεχνικών.
 
Αναμένονται προσλήψεις 
 
Η κατάληψη λήγει, καθώς τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Περιμένοντας τις εξελίξεις, οι μαθητές επιστρέφουν την Πέμπτη στα θρανία, σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης του δεκαπενταμελούς.
 
Σχεδιάζουν επίσκεψη στην Κέρκυρα
 
Στο πλαίσιο επαφής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Παξών με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, είχαν προγραμματίσει να παραστεί αντιπροσωπεία με μαθητές και καθηγητές στη διαμαρτυρία της Δευτέρας. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αυτό δεν κατέστη δυνατό, σχεδιάζουν ωστόσο να βρεθούν στην Κέρκυρα την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, ώστε να έχουν συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γκούση.  Όπως λέει ο πρόεδρος του 15μελούς "Ο κ. Γκούσης λέει ότι είμαστε προτεραιότητα. Ελπίζουμε αυτό να αποδειχτεί με πράξεις".