Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

The Metropolitan Opera Norma στον Ορφέα

όπερα
30 Οκτωβρίου 2017 / 07:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 19:55 στο Σινέ Ορφέας.

Με μεγάλη χαρά το δίκτυο αιθουσών της Met στην Ελλάδα υποδέχεται τον ιστορικό Κινηματογράφο «Ορφέα» της Κέρκυρας, όπου θα φιλοξενούνται στο εξής επιλεγμένες προβολές από τις φετινές παραστάσεις.   Περίληψη ταινίας: Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, παρουσιάζει για 7η συνεχόμενη χρονιά το βραβευμένο Πρόγραμμα “The Met: Live in HD” της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Η σεζόν 2017-18 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 με την παρουσίαση της πολυαναμενόμενης «Νόρμα» του Bellini, σε μια νέα παραγωγή του Sir David McVicar.

 Στον ομώνυμο ρόλο της μοναδικής τραγωδίας του μπελκάντο πρωταγωνιστεί η κορυφαία Sondra Radvanovsky. Τον ρόλο αυτό ερμήνευσε θριαμβευτικά στη Met το 2013, όπως και σε μια σειρά ακόμα εμφανίσεις στην Canadian Opera Company, στη San Francisco Opera, την Bavarian State Opera, το Gran Teatre del Liceu και τη Lyric Opera of Chicago, γεγονός που την τοποθετηθεί ως μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του κόσμου στον ομώνυμο ρόλο. Συμπρωταγωνιστεί η Joyce DiDonato στο ρόλο της συντρόφου και αντίζηλου της Νόρμα, με τον Joseph Calleja ως Πολιόνε και τον Matthew Rose ως Οροβέζο. Διευθύνει ο Carlo Rizzi. Η «Νόρμα», μια από τις ωραιότερες όπερες όλων των εποχών έχει φυσικά χαρακτηριστεί από την μοναδική ερμηνεία της Μαρίας Κάλλας στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το 1960, αλλά και σε πολλές άλλες αίθουσες ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Η ερμηνεία της στον ομώνυμο ρόλο δημιούργησε ένα αξεπέραστο πρότυπο για τις δραματικές υψιφώνους μέχρι σήμερα, ειδικά στην ερμηνεία της περίφημης άριας “Κάστα Ντίβα», την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε. Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Με μεγάλη χαρά το δίκτυο αιθουσών της Met στην Ελλάδα υποδέχεται τον ιστορικό Κινηματογράφο «Ορφέα» της Κέρκυρας, όπου θα φιλοξενούνται στο εξής επιλεγμένες προβολές από τις φετινές παραστάσεις.