Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία καταδυτικών κέντρων Ζακύνθου για διοργάνωση εκδήλωσης στην Κεφαλονιά

ermisnews
31 Οκτωβρίου 2017 / 11:48

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Διαμαρτυρία στο Υπουργείο τουρισμού κατέθεσαν τα καταδυτικά κέντρα της Ζακύνθου επειδή ο νομός αγνοήθηκε και δεν έλαβε μέρος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού.

Τα ερωτήματα που θέτουν στο αρμόδιο Υπουργείο οι επαγγελματίες τα κατάδυσης στη Ζάκυνθο είναι τα ακόλουθα: 

1. Για ποιόν λόγο οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν μας ενημέρωσαν για τον σχεδιασμό και την οργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης ώστε να συνεισφέρουμε ή και να διεκδικήσουμε την διεξαγωγή της ;

2. Για ποιον λόγο δεν λάβαμε προσκλήσεις συμμετοχής σε μια εκδήλωση της οποίας τον σκοπό υπηρετούμε άμεσα και καθημερινά με την ύπαρξη και την εργασία μας ;

3. Γιατί Ο ΕΟΤ και η ΠΙΝ επέλεξαν να στηρίξουν με την πρωτοβουλία και την διοργάνωση του ταξιδιού εξοικείωσης των ξένων δημοσιογράφων , για δεύτερη φορά κιόλας την Κεφαλονιά ως προορισμό κατάδυσης, την στιγμή που και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου έχουν να προσφέρουν ισάξιους ή και καλύτερους καταδυτικούς τόπους, ενώ ταυτόχρονα ναυάγια του β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι προσβάσιμα και από τα υπόλοιπα νησιά;

Οι εκπρόσωποι από τα καταδυτικά κέντρα της Ζακύνθου αναφέρουν ότι ο ΕΟΤ στηρίζει για δεύτερη χρονιά την εκδήλωση στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για καταδύσεις στην Ευρώπη και την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Ενημερωθήκαμε μέσω δημοσιεύματος της ΕΡΤ ( http://www.ert.gr/perifereiakoistathmoi/ zakinthos/sp-galiatsatos-megali-ekdilosi-gia-katadytiko-tourismo-stin-kefalonia/ ) σε σχετική της ιστοσελίδα περί της “Μεγάλης εκδήλωσης για Καταδυτικό Τουρισμό στην Κεφαλλονιά” . Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) συνδιοργανώνει μαζί με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και την εταιρεία “Scuba Hellas” , από 25 έως 30 Οκτωβρίου στην Κεφαλονιά , μεγάλη εκδήλωση για τον καταδυτικό τουρισμό.

Αναζητήσαμε σχετική ανακοίνωση την ΠΙΝ , και πράγματι έχει δημοσιευτεί ανακοίνωση στις 18 Οκτωβρίου 2017 στην ιστοσελίδα της ( http://pin.gov.gr/?p=14587 ), στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρεται πως “θα γίνουν παρουσιάσεις , ομιλίες του Ελληνικού Καταδυτικού Τουρισμού γενικά για την Κεφαλονιά , ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και οι υποδομές και οι δυνατότητες κατάδυσης στην Ελλάδα”.

Δεδομένης της από τα αρχικά δημοσιεύματα αναφερόμενης συνδιοργάνωσης με τον ΕΟΤ , αναζητήσαμε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ , όπου στην ιστοσελίδα του (http://www.gnto.gov.gr/el/23102017-ο-εοτ-προωθεί-την-ελλάδα-ως-καταδυτικό-προορισμό-και- οργάνωσε-ταξίδι-εξοικείωσης-για-10 ) αναφέρεται πως “ο ΕΟΤ προωθεί την Ελλάδα ως καταδυτικό προορισμό και οργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης για δέκα (-10-) ξένα ΜΜΕ στην Κεφαλονιά. Στην ανακοίνωση  αναφέρεται πως με την πρωτοβουλία και την διοργάνωση από τον ΕΟΤ δέκα ξένοι δημοσιογράφοι επισκέπτονται την Ελλάδα και θα προβάλλουν σε εξειδικευμένα έντυπα του εξωτερικού την Ελλάδα ως καταδυτικό προορισμό και θα καλύψουν την εκδήλωση «Ναυάγια Β’ Παγκόσμιου Πολέμου» που πραγματοποιείται στη Σκάλα της Κεφαλονιάς από 25 έως 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία του ΕΟΤ με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον ιδιωτικό τομέα.

Μεταξύ άλλων τα καταδυτικά κέντρα της Ζακύνθου κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό την Περιφέρεια και σημειώνουν πως «η προώθηση του Καταδυτικού Τουρισμού είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και κάθε σχετική προσπάθεια συμβάλλει στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού για την Χώρα μας. Η συμβολή όλων μας είναι απαραίτητη καθώς η μονόπλευρη προώθηση συγκεκριμένων καταδυτικών προορισμών δεν εκμεταλλεύεται πλήρως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του καταδυτικού τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειάς μας και δημιουργεί αθέμιτο για μας ανταγωνισμό».

Πηγή: ermisnews.gr
Μεταβείτε στο δημοσίευμα, πιέζοντας εδώ.