Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

O Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας για τη δωρεά οργάνων του Χρήστου

Δωρεά οργάνων
01 Nov 2017 / 18:55
Χριστίνα Γκερέκου

Ευγνωμοσύνη στην οικογένεια, που μέσα στο πένθος της βρήκε τη δύναμη να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους μας

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την τραγική απώλεια δύο νέων ανθρώπων στο πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα. Συγχρόνως, αναγνωρίζουμε το μεγαλείο της πράξης και εκ μέρους της ιατρικής κοινότητας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην οικογένεια, που μέσα στο πένθος της βρήκε τη δύναμη να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους μας, με τη δωρεά οργάνων του παιδιού της.
 
Η δωρεά οργάνων είναι μια πράξη αλτρουισμού και ανθρωπισμού. Η τραγική συγκυρία και η μεγαλειώδης πράξη των γονιών ας γίνει η αφορμή να συζητήσουμε με την οικογένειά μας ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς να ξεχνάμε ότι μπορεί να είμαστε εμείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο που θα χρειαστούμε μόσχευμα κάποια στιγμή της ζωής μας. Παράλληλα, καλούμε τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας να κάνουν ότι πρέπει για να περιορίσουν τα τροχαία δυστυχήματα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών
Χριστίνα Γκερέκου

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.