Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επί τάπητος οι τρόποι μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
06 Nov 2017 / 11:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση-συζήτηση σχετικά με τους τρόπους μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “PASSAGE”,

πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.
Διοργανωτές ήταν το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού InnoPolis, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Παξών και η Νομαρχία Λέτσε της Ιταλίας. Συμμετείχαν φορείς και οργανισμοί ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.



Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων και τα συμπεράσματα που θα βγουν, θα υπάρξει σύμφωνα με τους διοργανωτές, συγκεκριμένη πρόταση που θα αποσταλεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σκοποί του έργου “PASSAGE”, είναι να μην σταματήσει η συζήτηση όσον αφορά στην οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στα θαλάσσια στενά του Οτράντο και της Κέρκυρας.

Τα κύρια σημεία της συζήτησης που έγινε το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν: Οι ενεργειακές κοινότητες όσον αφορά στις προϋποθέσεις ίδρυσης και αξιοποίησης πηγών ενέργειας για την ενεργειακή αυτονομία κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, καθώς και το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο ως καύσιμο στα πλοία και άλλες καινοτομίες στη ναυτιλία που έχουν ως στόχο τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκε ηλεκτροκίνητο όχημα ως μια οικονομική λύση χωρίς τέλη κυκλοφορίας.  



Δείτε στο βίντεο τι μας είπαν ο Γιώργος Λύχνος, αντιδήμαρχος Οικονομικών των Παξών και ο Γιώργος Καζαντζίδης, γενικός διευθυντής και διαχειριστής της εταιρείας Eco Sun που παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.