Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απονομή υποτροφιών Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας

Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρα
07 Nov 2017 / 07:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 η απονομή των υποτροφιών του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας, στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Προέδρου του Ομίλου Γεωργίου Μπούζα για το θεσμό των υποτροφιών και τον χαρακτήρα τους, που συνδυάζει κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια για την επιλογή των υποτρόφων. Ακόμη έκανε αναφορά στο πρόγραμμα Polio Plus του Διεθνούς Ρόταρυ, με αφορμή την διεθνή ημέρα καταπολέμησης της πολιομυελίτιδας (24η Οκτωβρίου), στα πλαίσια του οποίου έχουν εμβολιασθεί 2,5 δισεκατομμύρια παιδάκια σε 122 χώρες. Η οικονομική συνεισφορά των Ροταριανών, από το 1985 που ξεκίνησε το πρόγραμμα ανέρχεται στα 1,7 δις δολάρια ενώ άλλα 7,2 δις δολάρια έχουν δοθεί από κυβερνητικούς και μη φορείς με τους οποίους συνεργάζεται το Διεθνές Ρόταρυ με αποτέλεσμα την μείωση των κρουσμάτων κατά 99,9% και την πολιομυελίτιδα να κάνει την εμφάνισή της σε τρεις μόνο χώρες, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Νιγηρία. Ο Όμιλος θα συμβάλει και αυτός με σειρά του για άλλη μια χρονιά με το ποσό των €500.
Ακολούθως το λόγο έλαβε ο Αναπληρωτής Πρύτανη, καθηγητής Ιωσήφ Παπαδάτος, οποίος απευθυνόμενος στους υποτρόφους αλλά και σε όλους τους παριστάμενους με μεστό λόγο και χρήση των ευρύτατων γνώσεών του έδωσε «οδηγίες» ζωής, χρήσιμες παραινέσεις που θα λειτουργήσουν ως πυξίδα του βίου των ακροατών του. Εις αναγνώριση της Ακαδημαϊκής προσφοράς του ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου του παρέδωσε αναμνηστικό δώρο με το σήμα του Ομίλου καθώς και το λάβαρο αυτού.          
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των υποτροφιών και του χρηματικού ποσού που τις συνοδεύει από τον ομιλητή καθ. Ι. Παπαδάτο, τον Διοικητή του ΝΑΣΚΕ Πλωτάρχη Κων/νο Πετρούλια, τον  Επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Σπ. Σπύρου, τον πρ. βουλευτή Στέφανο Γκίκα και τον Πρόεδρο του Ρ.Ο. Κέρκυρα Καποδίστριας Ιωάννη Γαβαλά, οι οποίοι, μαζί τους προσκεκλημένους του Ομίλου, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει γίνει στην συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα κατά την παρουσίαση των υποτρόφων του Ομίλου των προσπαθειών και των επιτευγμάτων τους.
Έτσι με την φετινή απονομή ο Ροταριανός Όμιλος Κερκύρας θα δώσει συνολικά το ποσό των €15.400 στους: Ζεκύργιας Αλέξιος-Αλέξανδρος, Παγιατάκη Αλεξάνδρα, Μήτρου Μαρία, Αρισνόη Πηλού και Εύχαρη Κοταρίδου – Καραμάση (υποδειχθείσα από την Ι.Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών & Δ.Ν.).