Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: Θετική η στάση του Υπουργείου στα αιτήματα των ναυτεργατών

Φωτεινή Βάκη
07 Nov 2017 / 12:24
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τη θετική στάση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με τα αιτήματα των ναυτεργατών της τοπικής πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας,

ενημέρωσε τη Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός, σε επικοινωνία που είχαν για το ζήτημα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας των ναυτικών, ο κ. Καλαματιανός ενημέρωσε τη Βουλευτή ότι οι Λιμενικές Αρχές έχουν ήδη λάβει εντολή από το Υπουργείο,ώστε να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων και άμεση επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων.Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στην πρόθεση του Υπουργείου να αντιμετωπιστεί το θέμα της ακινησίας των πλοίων στο πλαίσιο και του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι το Υπουργείο βλέπει θετικά τη στελέχωση των κυλικείων κατά τη θερινή σεζόν με έναν ακόμη επίκουρο.

Από την πλευρά της, η Φ. Βάκη εξέφρασε τη στήριξή της προς τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών της Κέρκυρας ενώ τόνισε ότι η εύρυθμη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής αποτελεί αίτημα του συνόλου της κοινωνίας του νησιού. Τέλος, ανέφερε ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι το Υπουργείο εμφανίζεται διαλλακτικό και είναι διατεθειμένο να ικανοποιήσει σε ένα βαθμό τα αιτήματα των ναυτεργατών.
Η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να υπάρξει θεσμική συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το φλέγον αυτό ζήτημα.
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.