Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοχή Σπηλιάς: Τι΄χες Γιάννη, τι΄ χα πάντα

Βροχές
07 Nov 2017 / 14:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σαν παράσταση σε επανάληψη είναι κάθε φορά που βρέχει το σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή της Σπηλιάς.

Από την Εβραϊκή μέχρι την Παλαιολόγου και τη Σολωμού, τα φρεάτια ξεχειλίζουν και δυστυχώς για όσους περνούν από δίπλα τους ή κατοικούν κοντά τους, κάποιες φορές βγαίνουν λύματα και όχι όμβρια νερά.
Στην οδό Παλαιολόγου με τα πολλά τουριστικά καταστήματα και κοσμηματοπωλεία, κάτοικοι και επιχειρηματίες έχουν αγανακτήσει. Καθώς, οι πλάκες του πεζόδρομου σε όλη την ευθεία, γλιστράνε από το νερό που κυλά πάνω τους. Σε άλλα σημεία, το νερό λιμνάζει. Σίγουρα για να περάσει κανείς από το σημείο, χρειάζεται γαλότσες.
 
Άφαντοι οι επισκέπτες κρουαζιέρας
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα Τρίτη, ημέρα με τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο νησί, η οδός δεν είχε καθόλου κίνηση και τα περισσότερα μάλιστα καταστήματα δεν άνοιξαν ή έκλεισαν πολύ πιο νωρίς από ότι συνηθίζουν τέτοιες μέρες.
Ο κ. Κουρσάρης, διατηρεί κοσμηματοπωλείο στην περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όπως περιγράφει μιλώντας στην κάμερα της Ενημέρωσης, τα φρεάτια είναι βουλωμένα, ενώ πολλές φορές λόγω των λυμάτων που βγαίνουν από τα φρεάτια, δεν γίνεται κανείς να αντέξει τη δυσοσμία. Όπως τόνισε, όλοι γνωρίζουν το θέμα, αλλά καμία αλλαγή δεν έχει γίνει με την πάροδο των ετών.



 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σημείο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, μια οικογένεια τουριστών, αναγκάστηκε να περάσει μέσα από την ασταμάτητη ροή του νερού. 
Απορροές δεν υπάρχουν σε όλα τα σημεία της οδού, έτσι τα νερά κατηφορίζουν και ύστερα λιμνάζουν. Από την άλλη πλευρά, όπου υπάρχουν απορροές, είναι ξεχειλισμένες ή βουλωμένες, οπότε η αγανάκτηση όσων δραστηριοποιούνται στο σημείο είναι καθημερινή και διαρκής.