Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή στις προπονήσεις για τον ΑΟΚΚ

Super League
07 Nov 2017 / 15:38
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διακοπή του πρωταθλήματος της Super League λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας,

έδωσε τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ, να ξεκουραστούν και κυρίως να αποφύγουν τα πολύ άσχημα καιρικά φαινόμενα.
Τη Δευτέρα, το πρόγραμμα της ομάδας περιελάμβανε αποθεραπεία και αποκατάσταση για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση με τη Λάρισα. Την Τρίτη ο Αλέκος Βοσνιάδης έδωσε ρεπό, με επιστροφή στις προπονήσεις την Τετάρτη 8/11.
Χρειάζεται η αποφόρτιση, γιατί οι παίκτες, πέραν της σωματικής κούρασης χρειάζονται και ηρεμία για να δουλέψουν τις επόμενες δέκα μέρες με στόχο το θετικό αποτέλεσμα στη Λαμία, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ομώνυμη ομάδα την οποία προπονεί ο Μπάμπης Τεννές, ο προπονητής που στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει τις περισσότερες συμμετοχές με την Κέρκυρα.
Αυτή η διακοπή θα βοηθήσει και τους Τουράμ, Βενέτη, Νούνιες και Ντιόγκο να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ήταν ο λόγος που δεν ήταν στην αποστολή του αγώνα με τη Λάρισα. Μάλιστα, η απουσία των Τουράμ και Νούνιες ήταν εμφανής, αφού είναι οι επιθετικοί από τους οποίους περιμένει πολλά η ομάδα, τόσο ο Βάργκας όσο και ο Μπάουμαν δεν έχουν προσαρμοστεί και ως τώρα δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα.
Έχει ενοχλήσει την ομάδα που για ένα ακόμα παιχνίδι, αν και σαφώς καλύτερη, αδικείται από το αποτέλεσμα, όπως και με τον Λεβαδειακό που έμεινε στο 1-1 και η αλήθεια είναι, όπως τόνισε και ο Α. Βοσνιάδης στη συνέντευξη τύπου, ότι η ομάδα θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς και να ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία.
Φυσικά, η προπόνηση στα Γαζάτικα, που καιρού επιτρέποντος θα γίνει την Τετάρτη, θα είναι το ξεκίνημα για μια μεγάλη προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα έτσι ώστε όχι μόνο να είναι έτοιμη για το ματς με την Λαμία, αλλά να δουλέψει κυρίως στο επιθετικό κομμάτι για να πάρει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια ως το τέλος του α΄ γύρου, αφού δεν είναι κανείς ικανοποιημένος από τους δέκα βαθμούς στα δέκα πρώτα ματς.
Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος του πρωταθλήματος με δυο ματς εντός, με Ολυμπιακό (26/11) και Ατρόμητο (16/12), αλλά και τρία εκτός έδρας με Λαμία (18/11), Τρίπολη (2/12) και ΑΕΚ (11/12) και η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον να φτάσει στους 15-17 βαθμούς στη λήξη του α΄ γύρου, κάτι θεωρητικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Έτσι, ο προπονητής, ζήτησε από τους παίχτες του πολύ δουλειά και προσήλωση στον στόχο, αφού πέρα από τη διάθεση και τις καλές εμφανίσεις, η ομάδα χρειάζεται και βαθμούς.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια