Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γιαννιώτης Μπούμπας στο ντέρμπι της Λευκίμμης

Γ΄ Εθνική
08 Nov 2017 / 17:00
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν πρέπει να έχει σημασία ποιος είναι διαιτητής σε κάποιο ματς αλλά πώς η ομάδα θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να κερδίσει.

Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά εδώ στην Ελλάδα με τόσα που έχουμε δει, οι διαιτητές πολλές φορές καθορίζουν με τα λάθη τους έναν αγώνα. Στο μεγάλο ντέρμπι της Γ΄ Εθνικής την Κυριακή, ανάμεσα σε ΑΕ Λευκίμμης και Τηλυκράτη Λευκάδας, ορίστηκε από την ΕΠΟ, ο Μπούμπας από τα Γιάννενα, ενώ από την ίδια ΕΠΣ είναι και οι βοηθοί Τσαντάς και Αντωνίου.
Ο Γιάννης Σφακιανάκης και οι παίκτες του, το λιγότερο που σκέφτονται είναι η διαιτησία και η ομάδα ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής που μονοπωλεί το ενδιαφέρον την επόμενη αγωνιστική. Η αναμέτρηση, που θα ξεκινήσει στις 15:00 θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια, αφού μια νίκη της Λευκίμμης θα τη φέρει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ αν κερδίσει ο Τηλυκράτης τότε θα ξεφύγει πέντε βαθμούς από την ΑΕΛ και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο, αν θέλει η ΑΕΛ να μείνει ως το τέλος στην κορυφή ή κοντά σε αυτήν και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.
Θετικό για τον τεχνικό της κερκυραϊκής ομάδας είναι η επιστροφή του Θεοδωράκη, ο οποίος εξέτισε την ποινή που του είχε επιβληθεί λόγω αποβολής του στο ματς με τον Μακεδονικό Φούφα. Έτσι ο κόουτς της ομάδας θα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, σίγουρα σκέφτεται εκτός του Θεοδωράκη αν θα προχωρήσει με μια ή δυο ακόμη αλλαγές, αφού το ματς της Κυριακής είναι διαφορετικό και η ομάδα πρέπει να δημιουργήσει και να κυνηγήσει τη νίκη.  Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν μετά και την τελευταία προπόνηση, ενώ ήδη ο κόσμος ετοιμάζεται για να γεμίσει στο γήπεδο και να σταθεί δίπλα στην ομάδα όπως κάνει από την αρχή του πρωταθλήματος σε όλα τα ματς, εντός ή εκτός.   
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια