Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

1ο Τουρνουά Φιλίας και Προσφοράς των Παλαιμάχων

Τουρνουά παλαιμάχων
08 Απριλίου 2016 / 10:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χθες το απόγευμα στα γραφεία του ΕΑΚΚ δόθηκε συνέντευξη τύπου από την οργανωτική επιτροπή του 1ο Τουρνουά Φιλίας και Προσφοράς των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστό καθηγητή φυσικής αγωγής Π. Δημάκο και τα έσοδα όλα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Παρόντες ήταν τέσσερις εκπρόσωποι ομάδων, οι οποίοι έπιασαν όλες τις πτυχές της οργάνωσης και του σκοπού του τουρνουά και κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια ώστε να βοηθηθεί οικονομικά «το Χαμόγελο του παιδιού».

Από την Λευκίμμη ο Γιάννης Μακαντάνης (ο οποίος συμμετέχει και σαν ποδοσφαιριστής, ίσως ο γηραιότερος όλων στα 67 του χρόνια), που είναι και αντιπρόεδρος στην ΕΔ του ΕΑΚΚ, είπε ότι… η προσπάθεια από την αρχή να γίνει αυτό το τουρνουά είχε μεγάλη ανταπόκριση από τις ομάδες παλαιμάχων, που τα 6-7 τελευταία χρόνια έχουν συμετάσχει σε αρκετά τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αλλά αυτά ήταν μονοήμερα ή διήμερα, ενώ το παρών διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες και ευχαρίστησε ττις ομα΄δες και τους παλαιμάχους για αυτή τους την ανταπόκριση, αφού ήταν μια μακρά διοργάνωση και οι περισσότεροι με επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, στάθηκαν τόσο πολύ στην προσπάθεια αυτή. 
Τι είπαν
Πέραν αυτού σαν αντιπρόεδρος του ΕΑΚΚ, ανέφερε ότι θα είναι εδώ ο ΓΓΑ κ. Ι. Συναδινός για να ενημερωθεί εκτός των άλλων για τα προβλήματα των αθλητικών χώρων του νησιού, για το ΕΑΚΚ, που αντί 18 υπαλλήλων που προβλέπεται στις οργανικές θέσεις έχει μόλις τέσσερις.. Ανέφερε ότι ξέρει αρκετά από τα προβλήματα και για το ΕΑΚΚ ο κ. Συναδινός και εδώ που θα έλθει  θα του γίνει περαιτέρω λεπτομερής ενημέρωση.    
Ο Γιιάννης Ρώσσης εκπρόσωπος της ΜΑΓΙΑ, ανέφερε την ανταπόκριση των δέκα σωματείων που πήραν μέρος, Όλυμπος, Λευκίμμη, ΟΦΑΜ, Ολυμπιάδα, Κεραυνός Ποταμού, Κρόνος Αργυράδων, Άρης Κέρκυρας, Φαίακες και Δικηγόροι Κέρκυρας, μίλησε για την βοήθεια των παλαίμαχων διαιτητών που αφιλοκερδώς και αυτοί κάλυψαν όλα τα ματς, όπως επίσης και για την οργάνωση του τουρνουά, στο οποίο σε όλα τα παιγνίδια για να ξεκινήσουν έπρεπε και παρευρισκόταν γιατρός. Μίλησε για μια διοργάνωση χωρίς προβλήματα αφού όλες οι ομάδες βοήθησαν σε αυτό. 
Από τον Κρόνο Αργυράδων εκπρόσωπος ήταν ο Αριστείδης Καββαδίας, που μίλησε για το οικονομικό κομμάτι του τουρνουά, τόνισε ότι όλα τα σωματεία πήραν συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων και προσκλήσεων, που τιμώνται 2€ και θα αποδώσουν τα χρήματα ΟΛΑ στο χαμόγελο του παιδιού, είτε τα διαθέσουν είτε όχι. Ανέφερε τους χορηγούς που βοήθησαν αυτή την προσπάθεια και ευχαρίστησε ΔΟΠΑΠ και ΕΔ του ΕΑΚΚ που είναι συνδιοργανωτές, κάλεσε δε όλο τον κόσμο να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια ως την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα θα δοθούν προσκλήσεις σε όσους απλά θέλουν να συμβάλουν οικονομικά για «το Χαμόγελο του Παιδιού».  
Τον Όλυμπο εκπροσώπησε ο Κώστας Στογιάννος ο οποίος τόνισε ότι τα σωματεία και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, έκαναν μεγάλη προσπάθεια και σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, αφού πάνω από 25 άτομα άπό κάθε σωματείο είχαν συμμετοχή, πάνω από 250 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με τον κοινωνικό χαρακτήρα. Βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι υπήρχε ευχέρεια να κάνει όσες αλλαγές ήθελε κάθε σωματείο και υπήρχαν ποδοσφαιριστές από 40 ως και 67 χρόνων, που με πολύ αγάπη και διάθεση, άφηναν πίσω ακόμα και οικογενειακές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις για να τιμήσουν αυτό το τουρνουά.
Το πρόγραμμα
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι αγώνες το Σάββατο ξεκινάνε στις 16:00 και την Κυριακή στις 10:30, με τον τελικό να γίνεται στις 14:00 και αμέσως μετά στις 15:00 θα γίνουν οι απονομές και θα τιμηθεί ο Π. Δημάκος, με τον ΓΓΑ κ. Ι. Συνοδινό παρόντα. 
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια