Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Ανακοινώθηκαν 4 μόνιμες θέσεις ιατρών για το τμήμα επειγόντων

Νοσοκομείο Κέρκυρας
13 Nov 2017 / 13:25
Χριστίνα Γκερέκου

ΑΘΗΝΑ. Υπογράφτηκε την 01/11/2017, η κοινή υπουργική απόφαση για 465 θέσεις ιατρών σε τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών είναι και 4 θέσεις

για το τμήμα επειγόντων του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φοίβου Κακαβίτσα, «η προκήρυξη των 4 θέσεων αναμένεται να γίνει μετά τη δημοσίευση της κοινής υπουργικής απόφασης στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τις επόμενες ημέρες. Οι θέσεις θα προκηρυχθούν με το νέο σύστημα επιλογής ιατρών που ψηφίστηκε στις 09/11/2017 από το κοινοβούλιο και επιταχύνει τις διαδικασίες πρόσληψης.

Αυτό καθώς πλέον οι κρίσεις για τις μόνιμες θέσεις ιατρών θα γίνονται κεντρικά από τις Υγειονομικές Περιφέρειες με τον ιατρό να δηλώνει σειρά προτιμήσεως για τα νοσοκομεία που επιθυμεί. Έτσι θα αποφεύγεται το φαινόμενο να υπάρχουν πολλαπλές αιτήσεις του ίδιου ιατρού σε διάφορα νοσοκομεία, στα οποία μετά οι ιατροί αρνούνται να παρουσιαστούν περιμένοντας ένα νοσοκομείο που τους ενδιαφέρει περισσότερο.
Οι 4 θέσεις στο Νοσοκομείο μας με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του
Νοσοκομείου, έχουν ζητηθεί 2 να αφορούν ιατρούς για τον παθολογικό τομέα και 2 για τον χειρουργικό τομέα του τμήματος επειγόντων».
 
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.