Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρεσιτάλ πιάνου της Βίκης Γιαννούλα στην Αναγνωστική

πιάνο
15 Nov 2017 / 16:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας οργάνωσε και φιλοξενεί το ρεσιτάλ πιάνου της Βίκης Γιαννούλα με έργα Mozart, Chopin, Schubert και Medtner. Το ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας στις 17 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00.

Η Βίκη Γιαννούλα γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα αποκτώντας το Ελληνικό Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Bachelor of Music (Honours) και Postgraduate Diploma in Performance από το Royal College of Music του Λονδίνου, και Master of Music από το Goldsmiths College - University of London. 
Από μικρή ηλικία η Βίκη Γιαννούλα έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία στην Ευρώπη, και έχει δώσει συναυλίες σόλο, μουσικής δωματίου και κονσέρτα με ορχήστρα σε αίθουσες όπως το Queen Elizabeth Hall, Kings Place, Sherborne Abbey και Christchurch Priory (Αγγλία), το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, την Αίθουσα Τριανόν, το Μουσείο Μ. Μερκούρη, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου. 
Μεταξύ άλλων μουσικών δραστηριοτήτων, η Βίκη Γιαννούλα έχει υπάρξει Λέκτωρας του Middlesex University, διευθύντρια μουσικής εξεταστικής ύλης και μουσικών διπλωμάτων του παγκόσμιου εξεταστικού οργανισμού Trinity College London, και μέλος και γενική γραμματέας της Εταιρίας Μουσικής Δωματίου του Λονδίνου (London Chamber Music Society). 
Κατοικεί στο Λονδίνο και είναι διευθύντρια (Head of Scholarships & Artistic Planning) του οργανισμού υποτροφιών Drake Calleja Trust, όπως επίσης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του παγκόσμιου φεστιβάλ μουσικής και χορού Llangollen International Musical Eisteddfod.