Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Κέρκυρας: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι υπέστησαν ζημιές στην περιουσία τους

Δήμος Κέρκυρας
16 Nov 2017 / 13:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κέρκυρας σχετικά με τις καταστροφές, που προκλήθηκαν κυρίως στην Νότια Κέρκυρα, εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενημερώνει:

Για τις πληγέντες περιοχές, από τα ακραία  καιρικά φαινόμενα  έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε να κηρυχτούν πλημμυροπαθείς, οι δημοτικές ενότητες Κορισσίων και Λευκιμμαίων.
 
Για την καταγραφή των  υλικών ζημιών  σε οικίες της Νότιας Κέρκυρας  έχουν συσταθεί επιτροπές. Οι πληγέντες να απευθύνονται στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων.  
 
Όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές στον πρωτογενή τομέα  να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, προκειμένου να αποζημιωθούν.
 
Έχουν ανατεθεί από το, Δήμο έκτακτες εργολαβίες,  προκειμένου   να αποκατασταθούν άμεσα  οι  υλικές ζημίες σε δημόσιους χώρους (Δρόμοι, τοιχία κ.λ.π.) 
 
Με απόφαση του Δ.Σ Κέρκυρας, διεκδικούμε άμεσα χρηματοδότηση από τα συναρμόδια Υπουργεία, τόσο για την αποζημίωση των πληγέντων όσο και για την αποκατάσταση δρόμων, τοιχίων και δημοσίων κτηρίων. 
 
Οι υπηρεσίες του Δήμου  παρέχουν κάθε διοικητική υποστήριξη  στους πληγέντες.
 
Επειδή σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δελτία ενδέχεται να εκδηλωθούν και πάλι  ακραία καιρικά φαινόμενα  την Παρασκευή και Σάββατο (11&12/11)  κυρίως στην Νότια Κέρκυρα, οι κάτοικοι να λάβουν  όλα τα απαραίτητα  μέτρα.