Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλήρης η Λαμία του Τεννέ, μια απουσία για τον ΑΟΚ

Superleague
16 Nov 2017 / 17:08
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να διανύσαμε μόλις το ένα τρίτο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ, αλλά σιγά-σιγά διαμορφώνεται η εικόνα

για το τι μπορεί κανείς να περιμένει στη συνέχεια και σε σχέση με την ομάδα της Κέρκυρας, σημασία έχει η παραμονή και τα σενάρια για να πετύχει τον στόχο αυτό και μάλιστα πολύ πριν το τέλος του πρωταθλήματος.
Η ως τώρα πορεία του ΑΟΚΚ, αλλά και των άλλων ομάδων που ξεκίνησαν με τους ίδιους στόχους είναι τέτοια που κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει. Όπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας, πάνω από τις μισές ομάδες, δείχνουν ότι είναι υποψήφιες για υποβιβασμό και θα έχουμε πολλές εναλλαγές ως το τέλος του πρωταθλήματος.
Πέρσι υπήρχαν Βέροια, Ηρακλής και Λεβαδειακός, ένα κλικ πιο πίσω από τις άλλες, φέτος κάτι τέτοιο δεν υπάρχει αφού ο Πλατανιάς που είναι στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, απέχει μόλις μια νίκη (3 βαθμούς) από τη σωτηρία. Έτσι όλα είναι ανοικτά και θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τον ΑΟΚ τα αποτελέσματα με τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους.
Μια από αυτές είναι η Λαμία, η οποία έχει δυο βαθμούς περισσότερους και τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο. Έχει μια δυνατή έδρα με φανατικό κοινό και εκεί πρέπει ο ΑΟΚ να πάρει αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί η αντίπαλος είναι ομάδα με τους ίδιους στόχους, το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι δύσκολο για τον ΑΟΚ και το ματς αυτό προσφέρεται για βαθμούς. Ο Μπάμπης Τεννές που είχε δώσει το περασμένο Σαββατοκύριακο διήμερο ρεπό στους παίκτες του, από τη Δευτέρα βλέπει καθημερινά στις προπονήσεις όλο το έμψυχο υλικό να είναι πανέτοιμο, με εξαίρεση τον Πατρίκ Βουό, που κάνει ατομικά προπόνηση αλλά δε θα είναι έτοιμος για το Σαββατιάτικο ματς. Ουσιαστικά μια σημαντική απουσία θα έχει και ο ΑΟΚ, αυτή του Τουράμ που δεν είναι έτοιμος, ενώ θα λείψει και ο έμπειρος Βενέτης.
Παίζουν αντίπαλες οι δυο ομάδες, αλλά παίζουν και οι προπονητές, αφού η «άτυπη» κόντρα τους, δυο ακριβώς χρόνια πριν με τον Τεννέ στον Απόλλωνα και τον Βοσνιάδη στον ΑΟΚ, σε επίπεδο Β΄ Εθνικής, ο σημερινός τεχνικός είχε κερδίσει στη Ριζούπολη με 2-1 και θέλει να επαναλάβει την επιτυχία, με τον Τεννέ να θέλει την άτυπη ρεβάνς. Το Σάββατο γύρω στις 17:00 θα ξέρουμε το αποτέλεσμα από τη μάχη στη Λαμία.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια