Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σφακιανάκης: Θέλει χρόνο το χτίσιμο μιας ομάδας

ΑΕ Λευκίμμης
16 Nov 2017 / 17:11
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ήττα της περασμένης Κυριακής από τον Τηλυκράτη έχει αφήσει πικρίες σε όλους όσους αγαπούν την ομάδα,

αλλά όσο θέλουν αυτοί να την βλέπουν ψηλά, άλλο τόσο θέλει το τεχνικό τιμ που δουλεύει πολύ σκληρά γι’ αυτό. Ο Γιάννης Σφακιανάκης που σε δυο μήνες κλείνει δυο χρόνια στην ομάδα, μπόρεσε να πάρει τρεις τίτλους με την ΑΕΛ και παράλληλα να την ανεβάσει στη Γ΄ Εθνική και να την έχει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Όμως, παρά την καλή ως τώρα παρουσία της ΑΕΛ που ξεκίνησε με στόχο την παραμονή, όταν σκαρφάλωσε στην 1η θέση οι προσδοκίες αυτόματα μεγάλωσαν, χωρίς κανείς να κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και τρικ και δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να κάνεις άλματα. Ήμουν στην εξέδρα στο Κυριακάτικο ματς με τον Τηλυκράτη και υπήρξαν μεμονωμένες φωνές για τον προπονητή, μετά όμως το δεύτερο γκολ που δέχθηκε η ομάδα, αφού σε όλο το α΄ μέρος που ήταν σαφώς καλύτερη, όλοι ήταν ευχαριστημένοι και χειροκροτούσαν. Αλλά έτσι είναι ο κόσμος και η αλήθεια είναι ότι στα δύσκολα ψάχνει αιτίες για να διαμαρτυρηθεί και να δικαιολογήσει πράγματα.
Όταν ο προπονητής της Λευκάδας Ανδρέας Πατζιαράς μας δήλωσε ότι δουλεύει τρία χρόνια με την ομάδα για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, νομίζουμε τα είπε όλα. Χτίζει με τη διοίκηση σιγά-σιγά την ομάδα η οποία μάλιστα είναι η μόνη του Ομίλου η οποία δήλωσε ότι πάει για πρωτάθλημα.
Δικαιολογημένα λοιπόν παρά την πικρία και τις μουρμούρες, ο Γιάννης Σφακιανάκης χωρίς να θέλει να πει πολλά και να δικαιολογήσει την ήττα, απάντησε σε όσους βιάζονται να δουν θαύματα και την ΑΕΛ πρωταγωνίστρια στην Γ΄ Εθνική λέγοντας ότι «το χτίσιμο μιας ομάδας, θέλει πολύ γνώση και πολύ χρόνο, ενώ το γκρέμισμα διαρκεί ελάχιστα και δεν χρειάζεται να ξέρεις και πολλά».
Σε δυο γραμμές τα είπε όλα και άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας,  ο τεχνικός της ΑΕΛ έδωσε το στίγμα της σημερινής κατάστασης και απάντησε σε κάθε επικριτή, μιλώντας για τα αυτονόητα. Και αυτό γιατί τώρα η ομάδα χρειάζεται ηρεμία για να κάνει το επόμενο βήμα.  Όπως όλοι ίσως και αυτός να κάνει τα λάθη του, αλλά σβήνεις τις μεγάλες νίκες σε Αμφιλοχία και Πτολεμαϊδα, γιατί έχασες  ένα ντέρμπι. Είναι νωρίς για μουρμούρα και καλό θα είναι να επικρατήσει ηρεμία και να κοιτάξει μπροστά η ομάδα, να κλειδώσει την υπόθεση παραμονής και μετά κάνει σχέδια για κάτι περισσότερο. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια