Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση από τον «Συντονισμό Αιρετών» με θέμα τον «Καλλικράτη»

Γιώργος Ραιδεστινός
17 Nov 2017 / 11:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοιχτή συγκέντρωση- συζήτηση σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη, διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη, ο «Συντονισμός Αιρετών».

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Φαληράκι. Ομιλητές θα είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Τάσος Κανταράς και Νίκος Σακούτης. Συντονιστές της συζήτησης, θα είναι ο αντιδήμαρχος Άρης Μπαλής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ραιδεστινός.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του «Συντονισμού Αιρετών», Γιώργος Ραιδεστινός, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι τα τα κυριότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι δημοκρατικοί θεσμοί, αυτοτέλεια στη διοίκηση, επαρκείς πόροι, λαϊκή συμμετοχή σε λειτουργία και αποφάσεις.
Έτσι λοιπόν, η συζήτηση σκοπό έχει μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση προτάσεων προς τη κυβέρνηση, όσον αφορά στις αλλαγές που χρειάζονται (θα τεθεί και το ζήτημα που αφορά στο σπάσιμο των Δήμων).

Ο κ. Ραιδεστινός υπογράμμισε ότι πέρασαν ήδη εφτά χρόνια από τις αλλαγές στον Καλλικράτη, τονίζοντας ότι στην Κέρκυρα, λόγω  αυτού, βιώσαμε και βιώνουμε περιορισμό της δημοκρατίας. Ανέφερε ότι ο δημότης έχει απομακρυνθεί από τη λήψη αποφάσεων, ενώ έχουν αυξηθεί οι ελλείψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ίδια στιγμή που οι αρμοδιότητες έχουν πολλαπλασιαστεί. Εξέφρασε την άποψη ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμη και στις βασικές τους υποχρεώσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Γιώργος Ραιδεστινός, καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται για το ζήτημα του Καλλικράτη, να συμμετάσχουν στη συζήτηση και να βοηθήσουν ως προς την διαμόρφωση των συμπερασμάτων τα οποία θα προωθηθούν στην κυβέρνηση.