Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

100χιλ.€ για νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ολύμπου Κέρκυρας

Όλυμπος Κέρκυρας
20 Nov 2017 / 13:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση, ύψους 100.000 ευρώ για την αντικατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ολύμπου Κέρκυρας

Την σχετική εισήγηση έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υλοποιώντας την εξαγγελία του για παροχή στήριξης και βοήθειας στα αθλητικά σωματεία της ΠΙΝ και εν προκειμένω στο ιστορικό σωματείο του Ολύμπου Κέρκυρας και στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των αθλητικών υποδομών.
 
Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Περιφερειάρχη και της Αντυιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττας Πανδή με τη διοίκηση του Ολύμπου και επίσκεψη στο γήπεδο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ιστορικού ποδοσφαιρικού σωματείου.
 
Η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της ΠΙΝ και του Ολύμπου, ύψους 100.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αφορά στις εργασίες ανακατασκευής χλοοτάπητα δηλαδή την προμήθεια των υλικών και την τοποθέτησή τους, καθώς η παρούσα κατάσταση του γηπέδου κρίνεται επικίνδυνη για τους αθλητές.
 
Εκπρόσωποι της ΠΙΝ για την Επιτροπή Παρακολούθησης της συγκεκριμένης σύμβασης ορίστηκαν η αντιπεριφερειάρχης Νικολέττα Πανδή με αναπληρωτή της τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Δραζίνο, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΙΝ ο προϊστάμενος κ. Γαστεράτος με αναπληρώτρια του την κα.Χαρτοφύλακα ενώ την επιτροπή θα στελεχώσουν ακόμη δύο μέλη της διοίκησης του Ολύμπου, που θα ορίσει το αθλητικό σωματείο.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Ολύμπου Δημοσθένης Σφήκας, ο οποίος ενημέρωσε για την μακρά ιστορία του αθλητικού σωματείου και τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί με κορυφαία την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. “Τρία χρόνια δεν μπορούμε να αγωνιστούμε, ο χώρος είναι απαράδεκτος λίαν επιεικώς για διεξαγωγή αγώνων” είπε, ευχαριστώντας την Περιφέρεια για την συνεισφορά της. “Είναι πολύ σημαντική για την πορεία μας και τον αθλητισμό η βοήθειά σας” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σφήκας ενημέρωσε τέλος ότι κατεβλήθη προσπάθεια από ορισμένους να παραχωρηθεί το γήπεδο σε ιδιώτες και κατέληξε: “Απευθυνθήκαμε σε εσάς, γιατί θεωρούμε ότι είστε οι φυσικοί μας σύμμαχοι. Εσείς, η Αυτοδιοίκηση κι όχι οι επενδυτές”.

Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ ΠΙΝ – ΠΕ Κέρκυρας και Ολύμπου για την υλοποίηση του έργου “Εργασίες αντικατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου Ολύμπου”,  ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.