Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επανάληψη του «Τεριρέμ» με ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
21 Nov 2017 / 12:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι έξι αφηγήσεις γυναικών που έχουν υποφέρει από τον πόλεμο, στο έργο «Τεριρέμ» θα παρουσιαστούν και πάλι στο κερκυραϊκό κοινό στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου

Την παράσταση συνδιοργανώνουν το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και η ομάδα DOCs Theater. Πρόκειται για παραστάσεις που εκτός από ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, έχουν και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς, για να τις παρακολουθήσει κανείς, δεν χρειάζεται να πληρώσει για εισιτήριο, αλλά να προσφέρει όσα τρόφιμα μπορεί, ώστε να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, οι πολίτες μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με αυτό στο τηλ. 2661777221 για να ενημερωθούν για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε κατηγορίες τροφίμων.
 
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου στις 21.00 στο STUDIO του Δημοτικού Θεάτρου.
Το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργάνωσε την παρουσίαση της παράστασης θεάτρου- ντοκουμέντο "Τεριρέμ" από την ομάδα DOCs Theatre για μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και η ανταπόκριση των μαθητών ήταν εντυπωσιακή.
 

 
 
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν το πρωί της Τρίτης, τόσο ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Στέφανος Κυπριώτης, όσο και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ανδρέας Σκούπουρας, επισήμαναν την αναγκαιότητα στήριξης της συγκεκριμένης προσπάθειας. Ανέφεραν άλλωστε, ότι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, ήταν συγκινητική και τον Μάρτιο, όταν είχε ανέβει ξανά η θεατρική παράσταση φιλανθρωπικού σκοπού ΤΕΡΙΡΕΜ.

 

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Στέφανος Κυπριώτης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η κοινωνία πάει μπροστά και με αυτή τη σκοπιά βλέπουμε το θέμα της παράστασης», καλώντας παράλληλα τους πολίτες, να συμμετέχουν στην προσπάθεια για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις ερμηνείες όλων όσων συμμετέχουν στην παράσταση.
 
Σκούπουρας: Μεγάλη η ανάγκη για τρόφιμα
 
«Ο πολιτισμός παντρεύεται με την ευαισθησία και την ανθρωπιά». Με τις λέξεις αυτές ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Ανδρέας Σκούπουρας. Ο κ. Σκούπουρας, υπογράμμισε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει ιδιαίτερα μεγάλη ανάγκη τροφίμων και εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει η ανταπόκριση των πολιτών σε αυτό το εγχείρημα. «Οι ωφελούμενοι στις δομές αυξάνονται ραγδαία, οι ανάγκες μεγαλώνουν καθημερινά», είπε ο κ. Σκούπουρας, προσθέτοντας ότι «μέχρι να βγούμε από το τούνελ των τελευταίων ετών, θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες». Ο Δήμος, όπως είπε, βρίσκεται σε επαφή και με τον Δήμο Μάνδρας και προγραμματίζονται ανάλογες δράσεις στήριξης.
  
Οι συντελεστές του «Τεριρέμ»

 
Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι οι εξής:  Φωτεινή Δημουλή, Ελένη Ζάγουρα, Ευγενία Ζάγουρα, Βασιλική Μάκου, Ανδρομάχη Πουλιάση, ΙλεάναΧανδρινού. 
Στο τραγούδι και τη λύρα  η Αρετή Μπαρτάκη.    Την έρευνα, τη σύνθεση κειμένων και τη σκηνοθεσία, έχει αναλάβει η Ομάδα DOCs.
                  

Τη σύλληψη της ιδέας είχε η Ευγενία Ζάγουρα, η οποία έχει αναλάβει   και την εμψύχωση της ομάδας. Την επιμέλεια των κειμένων έκανε η Φωτεινή Δημουλή .