Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εξέλιξη η δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας» στην Κέρκυρα

Κοινωνική Πολιτική
23 Nov 2017 / 11:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Α. Σκούπουρας: «Υπάρχουν καθυστερήσεις». Τα πρώτα βήματα έγιναν, ως προς τη δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας»,

υπάρχουν ωστόσο καθυστερήσεις όσον αφορά στις διαδικασίες που γίνονται στον ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα. 
Ο κ. Σκούπουρας ευελπιστεί οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα να προχωρήσουν άμεσα, ώστε να προλάβουν τις καταληκτικές ημερομηνίες του προγράμματος.

Ποιο θα είναι το αντικείμενο του «Κέντρου Κοινότητας»
Πρόκειται για «την επόμενη μέρα της Κοινωνικής Πολιτικής με εξειδικευμένο προσωπικό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σκούπουρας.  Όπως εξηγεί, θα είναι μια δομή «one stand desk», στην οποία θα απευθύνονται όλες οι κοινωνικές ομάδες για τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Πολιτικής. Για παράδειγμα, οι ενδιαφερόμενοι για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, θα απευθύνονται στο προσωπικό του συγκεκριμένου κέντρου. Το ίδιο και οι ενδιαφερόμενοι για λήψη βεβαίωσης αστέγων. Θα είναι όπως είπε ο κ. Σκούπουρας, η πρώτη πόρτα που θα χτυπάνε οι πολίτες για τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Πολιτικής. Από εκεί, θα ενημερώνονται για τις υπηρεσίες στις οποίες πρέπει να απευθυνθούν, ανάλογα με το αίτημά τους.

Που θα στεγαστεί
Το «Κέντρο Κοινότητας», σύμφωνα με τον κ. Σκούπουρα, σχεδιάζεται να στεγαστεί στο κτήριο της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας και μετέπειτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην πλαϊνή πλευρά του Δημοτικού Θεάτρου. Επειδή ωστόσο, έχουν οριστεί συγκεκριμένα κριτήρια από το πρόγραμμα, ώστε να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, υπάρχει περίπτωση αρχικά το Κέντρο να στεγαστεί στο Μαράσλειο Δημοτικό Μέγαρο. Στο μεταξύ, θα γίνουν οι διαδικασίες και οι εργασίες που χρειάζονται στο κτήριο της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να μεταφερθεί το Κέντρο εκεί.

Το προσωπικό
Διαθέσιμοι για να εξυπηρετούν τους πολίτες, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ανδρέας Σκούπουρας, θα είναι: δύο κοινωνικοί λειτουργοί, ένας υπάλληλος οικονομικής κατεύθυνσης ή απόφοιτος σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, ένας ψυχολόγος και ένας διαμεσολαβητής. Προβλέπεται επίσης εξειδικευμένος υπάλληλος για την εξυπηρέτηση των Ρομά.