Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο δήμαρχος με τους απόδημους της ΟΚΕΣΑ

ΟΚΕΣΑ
24 Nov 2017 / 17:24

ΑΘΗΝΑ. Την ΟΚΕΣΑ επισκέφτηκε την Πέμπτη, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος. Η συνάντηση έγινε στο κτίριο της Ομοσπονδίας.

 Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Ομοσπονδία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα και ακολούθησε συζήτηση με στελέχη (μέλη Οργάνων και προέδρους Επιτροπών και Συλλόγων) για την κατάσταση στο Δήμο, για τα προβλήματα της Κέρκυρας, τις λύσεις που προωθούνται ή σχεδιάζονται, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν. Ο κ. Νικολούζος ξεναγήθηκε στο κτίριο, παρουσιάστηκε η κατάστασή του και αναλύθηκαν οι στόχοι που θα εξυπηρετεί για όλους τους απόδημους και τα σωματεία τους.
Η ΟΚΕΣΑ, εκτός από το κτίριο, παρουσίασε την ιστορική πορεία και τα προβλήματα των απόδημων και του Κινήματός τους. Έγινε ενημέρωση και για το γεγονός της ίδρυσης της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που είχε υπογραφεί την προηγούμενη μέρα με ιδιαίτερο και διαχρονικό ρόλο της ΟΚΕΣΑ. 
Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για το κτίριο και αναφέρθηκε στη δυνατότητα να ενημερωθεί και να αξιοποιήσει η ΟΚΕΣΑ τη γνώση και εμπειρία των Υπηρεσιών του Δήμου για ανάλογες περιπτώσεις αποκατάστασης κτιρίων. 
Στο τέλος η Ομοσπονδία παρέδωσε στον κ. Νικολούζο, υπόμνημα με τις θέσεις της για τους απόδημους, τις σχέσεις Γενέτειρας - Απόδημων και για το σύνολο των προβλημάτων της προς και εντός Κέρκυρας.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γνωστός Κερκυραίος συνθέτης Γιώργος Μηνάς, ο οποίος παρουσίασε τη δυνατότητα να ανέβει και στην Κέρκυρα η Όπερα που έχει συνθέσει για τον Κώστα Γεωργάκη.