Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μισό εκατομμύριο € για την αποκατάσταση των Ενετικών Ναυπηγείων στα Γουβιά Κέρκυρας

Ενετικά Ναυπηγεία
28 Nov 2017 / 14:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ένταξη του ενετικού μνημείου στο Π.Ε.Π.Ιονίων Νήσων 2014-2020 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Εκτός από τα Ενετικά Ναυπηγεία εντάσσονται ακόμα 4 έργα στο τομέα του Πολιτισμού για τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, που αφορούν την ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση στοιχείων πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα
· «Στερέωση και Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων Κεφαλονιάς», με προϋπολογισμό ένταξης  800.000,00€
· «Αποκατάσταση και Ανάδειξη Παλαιοχριστιανικών Βασιλικών Αγίας Μαρίνας και Αγίου Στεφάνου, στη θέση Οζιά Παξών», με προϋπολογισμό ένταξης 300.000,00€
· «Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα», με προϋπολογισμό ένταξης 550.000,00€ και
· «Βελτίωση Μουσειακών Υποδομών και Συντήρηση Τοιχογραφιών Μεταβυζαντινών Ναών Νήσου Ιθάκης», με προϋπολογισμό ένταξης 300.000,00€.

Ο προϋπολογισμός για το σύνολο των πέντε έργων ανέρχεται στα 2.450.000,00€  .
Πρόκειται για τα πρώτα νέα έργα στον τομέα του πολιτισμού στα Ιόνια Νησιά, που εντάσσονται στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 και αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη δύο δέσμες έργων. 
 
Μέσω των έργων αυτών προστατεύονται, και αποκαθίστανται σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία στα νησιά της Περιφέρειας ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν σε χρήση.
 
Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.