Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντός των ημερών η δοκιμαστική λειτουργία δηλώνει ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Zακύνθου!

ΕΡΜΗΣ
29 Nov 2017 / 09:35

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Η ασφαλτόστρωση του οικοπέδου στο Λίβα αλλά και οι τελευταίες ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις είναι τα τελευταία βήματα που υπολείπονται για την εγκατάσταση όπου θα λειτουργήσει η ενδιάμεση λύση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Παναγιώτης Μυλωνάς.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών, προβλέποντας όμως πως τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι τελευταίες παρεμβάσεις. Σε ότι αφορά δε το ζήτημα του εξοπλισμού, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ανέφερε πως η δοκιμαστική του λειτουργία θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
«Υπάρχουν κάποια ζητήματα που αφορούν παρατηρήσεις προς τους αναδόχους. Πιστεύω πως θα συμμορφωθούν και δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει κάτι τέτοιο» τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο της ενοικίασης σημειώνοντας πως δεν έχει εγκαταλειφθεί αλλά εξαρτάται από τη διαδικασία της παραλαβής.
Τέλος αναγνώρισε το πρόβλημα που ήδη υπάρχει με την αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς καθημερινά αδειάζουν μόνο 2 με 3 απορριμματοφόρα στο ΧΥΤΑ.
 
Ο Περιφερειάρχης
 
Στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη  Ζάκυνθο αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του –Ε-.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, είχε μια σύντομη ενημέρωση για το θέμα από τον ίδιο το Δήμαρχο, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ και εξέφρασε την ελπίδα να τηρηθούν τα τελευταία χρονοδιαγράμματα. Επεσήμανε όμως πως όλες οι ενέργειες θα πρέπει να ακολουθούν την νομιμότητα.
«Ο Δήμαρχος μου είπε ότι στις 30 Νοεμβρίου θα είναι έτοιμος και εγώ του απάντησα πως εύχομαι να είναι. Εμείς θα είμαστε στη διάθεση  για να προχωρούμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις διαδικασίες, φτάνει να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες και να πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πρέπει όλοι να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση για να βρεθεί η λύση. Δεν μπορεί η Ζάκυνθος να ξαναζήσει τον περσινό χειμώνα και όλα εξαρτώνται από τη διαχείριση που θα κάνει τώρα ο Δήμος» τόνισε υποστηρίζοντας πως η ΠΙΝ δεν μπορεί και δεν της επιτρέπεται να κάνει κάτι παραπάνω.
«’Οτι χρειάστηκε το κάναμε, όχι επειδή συμπαθούμε το Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο του ΦοΔΣΑ αλλά για να διαφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία. Αυτό είναι το ζητούμενο και ας το έχουν υπόψη τους όλοι γιατί η υπομονή η δική μας, αλλά και των πολιτών ακόμη περισσότερο εξαντλείται» κατέληξε.