Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση: Μύθοι & αλήθειες για τα αντιβιοτικά & τα εμβόλια

Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Κέρκυρας
30 Nov 2017 / 10:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων, ο Δήμος Κέρκυρας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)

με την υποστήριξη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Κέρκυρας, διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Προσκοπείου στο Φαληράκι.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους Δημότες:
· Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
· Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση
· Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.
Το θέμα θα αναπτύξουν οι κ.κ. Χαράλαμπος Γώγος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Δ/ντής Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και Καρολίνα Ακινόσογλου, Παθολόγος, Παθολογική Κλινική & Τμήμα Λοιμώξεων Π.Γ.Ν. Πατρών
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ανδρέας Σκούπουρας, Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού Δήμου Κέρκυρας
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.