Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνιστική Πορεία vs Αγωνιστική Παρέμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Εκλογές Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
30 Nov 2017 / 13:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόνο η «Αγωνιστική Πορεία» στις εκλογές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων- Γιατί δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο η «Αγωνιστική Παρέμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την ημέρα έναρξης των εκλογών στον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, οι οποίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.
Μέσω αυτών, θα αναδειχτεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η Εξελεγκτική Επιτροπή και οι αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού.
 
Η παράταξη που κατεβάζει ψηφοδέλτιο, είναι η «Αγωνιστική πορεία» με εκπρόσωπό της τον Σταμάτη Πελάη.
Η παράταξη που ενώ είχε έτοιμο το ψηφοδέλτιό της, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, είναι η «Αγωνιστική Παρέμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων» με εκπρόσωπο τον Παύλο Ζίμο.
 
Η παράταξη Πελάη- Οι υποψήφιοι
 
Σύμφωνα με τον Σταμάτη Πελάη, το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, αποτελείται από 161 υποψήφιους από 70 συνολικά ξενοδοχεία του νησιού. Το συμβούλιο, μετά και τη σύστασή του σε σώμα, θα είναι 9μελές.
Από τους 161 συνολικά υποψήφιους, 71 είναι υποψήφιοι για το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, 38 είναι υποψήφιοι για την 3μελή εξελεγκτική επιτροπή, 74 για τη θέση του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου και 39 για αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας. Ο κ. Πελάης, δεν θέλησε να γνωστοποιήσει τα ονόματα των υποψηφίων, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων με τους εργοδότες τους. Η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο όπως είπε, θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή να χάσουν τη θέση εργασίας τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.
 
Η παράταξη Ζίμου- Γιατί επέλεξαν να μην κατέβουν στις εκλογές
 
Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Αγωνιστική Παρέμβαση Ξενοδοχοϋπαλλήλων» Παύλος Ζίμος, ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιό του ήταν έτοιμο με 62 υποψήφιους ενεργούς εργαζόμενους ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Αποφάσισαν όμως να μην κατέβουν στις εκλογές, καθώς σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Ζίμος, ζήτησαν πολλές φορές από την Διοίκηση του Σωματείου να τους δοθεί το Μητρώο των μελών του Σωματείου, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Ο λόγος για τον οποίο ζήτησαν το Μητρώο, όπως ανέφερε, ήταν το ότι έχει 6,5 χιλιάδες άτομα ως ενεργά μέλη, την ίδια στιγμή που δεν έχει γίνει εκκαθάριση ώστε να αφαιρεθούν από αυτό όσοι δεν βρίσκονται πια εν ζωή ή εκείνοι που δεν εργάζονται πλέον. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζίμος, «Είναι βασικό να δούμε τους εγγεγραμμένους. Οι 6.500 χιλιάδες είναι αριθμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρέπει να ενημερωθεί. Ας κατέβουν μόνοι τους, αυτό θέλουν και το έχουν αποδείξει από τη συμπεριφορά τους σε όσους δεν επιλέγουν να τους ψηφίσουν ή να είναι υποψήφιοι με την παράταξή τους».
 
Τι απαντά ο Σταμάτης Πελάης στα περί Μητρώου
 
Την απάντησή του στην καταγγελία της «Αγωνιστικής Παρέμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων», έδωσε ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Πορείας», Σταμάτης Πελάης. Ανέφερε ότι όλο αυτό είναι πρόσχημα, καθώς όσον αφορά στο θέμα του Μητρώου, υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ευρέως γνωστή, η οποία δεσμεύει το Δ.Σ. να μην δίνεται έγκριση να βγαίνει εκτός γραφείου και να μην φωτοτυπείται. Υπάρχει η δυνατότητα, όπως πρόσθεσε ο κ. Πελάης, όποιος επιθυμεί να το ξεφυλλίσει, αλλά μόνο εντός των γραφείων του Σωματείου.
Ο λόγος, όπως μας εξήγησε, είναι ότι το 2013, το Μητρώο είχε βρεθεί σε γραφείο κόμματος και έπρεπε να παρέμβουν ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.