Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση του απερχόμενου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Γ. Βραδή

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας
03 Δεκεμβρίου 2017 / 19:30

Οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν ομαλά σήμερα, με πλήρη τάξη όπως επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος των δικηγορικών συλλόγων.

Συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Γιώργο Καλούδη και όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες.

Ως γνωστόν, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν διφυή υπόσταση και λειτουργία. Πρωτίστως, ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αποτελούν θεσμικούς φορείς, συναποτελούν τον επίσημο σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα δικαιοσύνης, εκφράζουν την κοινωνία των πολιτών στον χώρο της δικαιοσύνης και  οφείλουν να μεριμνούν για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων . Παράλληλα, αντιπροσωπεύουν και εκφράζουν συνδικαλιστικά την κοινωνική ομάδα των δικηγόρων. Και οι δύο εκφάνσεις της λειτουργίας των δικηγορικών συλλόγων  είναι βαθιά πολιτικές, οφείλουν όμως να μην είναι  κομματικές.

Σ΄αυτό το θεσμικό πλαίσιο, εύχομαι στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κ. Γ. Καλούδη και στα εκλεγέντα  ήδη από την προηγούμενη Κυριακή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καλή θητεία, δύναμη και απαντοχή στο σημαντικό και δύσκολο έργο τους.