Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λουκέτο στο Δήμο Κεφαλονιάς για το σχέδιο συγχώνευσης των πανεπιστημίων

Δήμος Κεφαλονιάς
03 Δεκεμβρίου 2017 / 21:26

«Όχι» από το νησί της Κεφαλονιάς στο σχέδιο συγχώνευσης Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Μετά από τρεις και πλέον ώρες συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε κοινό ψήφισμα όπου περιλαμβάνει το πλαίσιο αιτημάτων ενόψει των επιχειρούμενων ενεργειών γύρω από την συγχώνευση ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Ιονίου Πανεπιστημίου. Το ψήφισμα στήριξε η πλειοψηφία, καθώς επίσης και οι παρατάξεις «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», «Ενωμένη Τετράπολη» και «ΦΙΚΟ» και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεράσιμος Δεστούνης (Ριζοσπάστες Ξανά). Το τελικό κείμενο διαμορφώθηκε μετά και από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων όπου στήριξαν την εν λόγω πρόταση. Ο κ. Γεράσιμος Δημητράτος (Ριζοσπάστες Ξανά) και «Λαϊκή Συσπείρωση» στήριξαν τις δικές του προτάσεις, με την παράταξη του πρώτου να διαφοροποιείται.
 
Κλείσιμο του Δήμου
 
Παράλληλα, αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δήμου την Τετάρτη, ημέρα όπου ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κέρκυρα για το αναπτυξιακό συνέδριο, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο Ληξούρι.
 
Το τελικό κείμενο
 
-          Συμφωνούμε καταρχήν στην αναβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε έναν αυτοτελή εκπαιδευτικό φορέα και την συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
-          Απορρίπτουμε πλήρως την πρόταση της επιτροπής για συγχώνευση του ΤΕΙ όπως κατατέθηκε.
-          Ζητούμε διάλογο από μηδενική βάση με συμμετοχή από πλευράς ΤΕΙ του εκπαιδευτικού προσωπικού και όχι της διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής.
-          Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η παραμονή του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι με ταυτόχρονη στελέχωση του σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό
-          Απαιτούμε την δημιουργία τμήματος αντισεισμικής έρευνας και μελέτης του σεισμικού φαινομένου στο Ληξούρι.
 
Πηγή: www.inkefalonia.gr