Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Κοντονής: Ενίσχυση των δικαστηρίων με διοικητικό προσωπικό- Δεν απομακρύνονται υπηρεσίες

Σταύρος Κοντονής
04 Δεκεμβρίου 2017 / 13:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με διοικητικό προσωπικό πρόκειται να ενισχυθούν το επόμενο διάστημα οι δικαστικές υπηρεσίες της Κέρκυρας, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 Στ. Κοντονής κατά την επίσκεψή του στο δικαστικό μέγαρο Κέρκυρας τη Δευτέρα (4/12).
Ο κ. Κοντονής είχε διαδοχικές συναντήσεις με δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, καθώς και με τον Δικηγορικό Σύλλογο, στις οποίες παρευρέθη ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης. Ο Υπουργός ανέφερε ότι επισπεύστηκαν και προσεχώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν την ενίσχυση του διοικητικού προσωπικού των δικαστικών υπηρεσιών.
Επιπλέον, σε σχέση με τη φημολογία περί απομάκρυνσης υπηρεσιών από το νομό, ο Στ. Κοντονής σημείωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Αντιθέτως, στην επίσημη ομιλία του στο περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στις προοπτικές αξιοποίησης των υπαρχουσών δομών της Κέρκυρας.
Τέλος, ακολούθησε συνάντησή του με τη νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα και περιελάμβανε ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή συνόδευσε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη κατά την επίσκεψη του στο Δικαστικό Μέγαρο και στις Φυλακές Κέρκυρας.

Στις Φυλακές Κέρκυρας, o Yπουργός επισκέφθηκε τον τόπο ιστορικής μνήμης στα κελιά, όπου κρατούνταν κατά τη δικτατορία του Μεταξά αλλά και αργότερα πολιτικοί κρατούμενοι, αγωνιστές της Αριστεράς.
Στη συνέχεια ο κ. Κοντονής ξεναγήθηκε στον χώρο στον οποίο θα λειτουργήσει το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του.