Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

13 Υγειονομικές Περιφέρειες και 13 αποκεντρωμένες προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ανεξάρτητοι Έλληνες
05 Δεκεμβρίου 2017 / 11:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παναγιώτης Σγουρίδης: «Είμαστε αντίθετοι στο ότι οι κεντρικές δομές αναγκάζουν τα νησιά να επικοινωνούν με την Ηπειρωτική Ελλάδα»

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης, με αφορμή το «Αναπτυξιακό Συνέδριο» στο οποίο θα παραστεί.
 
Πρόταση 130 σελίδων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τα Ιόνια Νησιά
 
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Σγουρίδης, στάθηκε κυρίως στην πρόταση των ΑΝΕΛ, η οποία αποτελείται από 130 σελίδες και αφορά αποκλειστικά στα Ιόνια Νησιά. Η πρόταση έχει ήδη κατατεθεί και αυτήν θα αναπτύξει στα όσα θα αναφέρει ο κ. Σγουρίδης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.
 
Βασικό σημείο της πρότασης, οι Υγειονομικές Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο, στο οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν να υπάρχουν 13 Υγειονομικές Περιφέρειες και 13 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (η κάθε Περιφέρεια να έχει δηλαδή τη δική της).
 
Ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης, τόνισε πως μέσα από την διαβούλευση στις Περιφέρειες, γίνεται μια προσπάθεια από τους ΑΝΕΛ ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα και στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης να τα καταγράψουν, να τα εντοπίσουν και να τα φιλτράρουν. Έτσι, όπως είπε, διαμορφώνονται και οι προτάσεις στην εκάστοτε περιφέρεια.
 
«Τα Ιόνια Νησιά πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα με αυτά του Αιγαίου»
 
Ο κ. Σγουρίδης, τόνισε ότι όσον αφορά στα Ιόνια Νησιά, το κύριο ζητούμενο είναι να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τα νησιά του Αιγαίου. Να υπάρχει δηλαδή όπως είπε ισότιμη μεταχείριση από το κεντρικό κράτος.
 
«Πυρήνας το δέσιμο μεταξύ των νησιών»
 
Κάθε νησί, πρόσθεσε δεν πρέπει μόνο να έχει σύνδεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά να αξιοποιηθούν οι ιδιαιτερότητες τους ώστε να υπάρξουν κοινές εκδηλώσεις αλλά και δέσιμο οικονομικό μεταξύ τους.
Για παράδειγμα, ο κ. Σγουρίδης, ανέφερε αυτό της γαστρονομίας. Υπογράμμισε πως η «Ιόνια Κουζίνα» είναι στοιχείο όλων των νησιών το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί και προς όφελος της τουριστικής οικονομίας.
«Έξι μήνες οι κάτοικοι ζουν από τον τουρισμό. Τους υπόλοιπους μήνες πρέπει να υπάρχει άλλος τρόπος ενίσχυσης της οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ .
 
Τι προτείνουν οι ΑΝΕΛ για την πρόληψη όσον αφορά στους σεισμούς
 
Στα όσα δήλωσε, στάθηκε επίσης στην πρότασή τους σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις. Προτείνουν όπως είπε, να υπάρχει κέντρο με ακτίνες σε όλα τα νησιά και στην απέναντι ηπειρωτική ακτή. Μέσω αυτού του δικτύου, θα δίνονται οι προειδοποιήσεις για σεισμούς έγκαιρα, όπως είπε, για την καλύτερη δυνατή πρόληψη.
 
Ο κ. Σγουρίδης, επισήμανε ότι υπάρχουν περισσότερες προτάσεις, τις οποίες θα αναπτύξει στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, αλλά στις σημερινές δηλώσεις στάθηκε κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με τη συνοχή των Ιονίων Νήσων. 

Να σημειώσουμε ότι στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Ζήκος.