Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Νέα ημερομηνία ορίζεται για την δοκιμαστική λύση στο Λίβα

imerazante
07 Δεκεμβρίου 2017 / 12:51

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. “Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Όλα μπαίνουν σε μια κανονική διάταξη λειτουργίας”, είναι η δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου και μέλους του ΦΟΔΣΑ Νίκου Τσίπηρα αναφορικά με τις εργασίες που υπολείπονται για την έναρξη της δοκιμαστικής λύσης στο Λίβα.

Μετά και τη χθεσινή συνάντηση που έγινε στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου προκειμένου να οριστεί η ακριβής ημερομηνία μετάβασης και έναρξης επεξεργασίας εκείνο που κατέστη σαφές είναι πως αυτή δεν πρόκειται να ξεπεράσει το μέσο της επόμενης εβδομάδας.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπηρας, ανέφερε πως από τότε που σταμάτησαν τα δυο απορριμματοφόρα να πηγαίνουν στο ΧΥΤΑ στο Σκοπό, τα οποία μάζευαν τα σκουπίδια από ευαίσθητους χώρους όπως τα σχολεία, το νοσοκομείο και μερικά σημεία της πόλης, η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους είναι κρίσιμη τις τελευταίες ημέρες. Η ποσότητα των απορριμμάτων, είναι αρκετά μεγάλη και επισημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει αποκομιδή όλου του όγκου των σκουπιδιών από την πρώτη μέρα της δοκιμαστικής λειτουργίας του Λίβα, διότι χρειάζεται μια διαδικασία προσαρμογής.
“Ο Λίβας δεν μπορεί από την πρώτη μέρα φυσικά, να είναι σε 100% λειτουργικότητα, απαιτεί μια προσαρμογή αυτής της διαδικασίας που θα τρέξουμε. Χρειάζεται μια προσαρμογή, δεν θα πάμε χιλιάδες τόνους την ημέρα. Αυτή τη στιγμή, έχοντας κλείσει τον ΧΥΤΑ, μαζεύονται τόνοι σκουπίδια στους δρόμους. Δεν μπορεί την πρώτη μέρα να ξεκινήσει και να τα διαχειριστεί όλα μαζί, απαιτεί μια προσαρμογή. Η προσαρμογή αυτή θα πάρει ένα χρονικό διάστημα, δεν ξέρω ακριβώς πόσο θα είναι αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πάμε χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, από την πρώτη μέρα, το ένα πίσω από το άλλο”, δήλωσε ο κ. Τσίπηρας.
Υπενθυμίζουμε πως μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου, ότι θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του Λίβα, στις 30 Νοεμβρίου και την πάροδό αυτής, σταμάτησε να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων και κάθε γωνία του νησιού μας γέμισε για μια ακόμη φορά σκουπίδια. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι, όπως αναφέρουν και αναμένουν την λύση του αιώνιου προβλήματος.

Πηγή: imerazante.gr