Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα ομογενείς βουλευτές για επαφές και συζητήσεις ενόψει και του Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων (video)

ομογενείς βουλευτές
11 Δεκεμβρίου 2017 / 11:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα βρίσκονται μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, επτά ομογενείς βουλευτές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, είχαν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, με τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, ενώ επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων και την Ιόνιο Ακαδημία.
Κύριο θέμα των συζητήσεων, είναι το επικείμενο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων το οποίο προγραμματίζει η ΠΙΝ για το καλοκαίρι του 2018. Σύμφωνα με τους απόδημους βουλευτές, αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες εκδηλώσεις, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.
Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος της ΠΙΝ είναι το να δημιουργηθεί στενή επαφή με τους βουλευτές, οι οποίοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να βοηθήσουν σε όποιον τομέα χρειαστεί.

Από την επίσκεψη των ομογενών στο San Giacomo, το ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας. Στην υποδοχή ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος