Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Τέλος της εβδομάδας η αποκομιδή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΦοΔΣΑ

Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
13 Δεκεμβρίου 2017 / 10:50

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Την ενημέρωση που έκανε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της διοίκησης του ΦοΔΣΑ Νίκος Τσίπηρας επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Παναγιώτης Μυλωνάς.

Ο κ. Μυλωνάς εκτίμησε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ξεκινήσει προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του Λίβα, προκειμένου να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Για το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Αθήνα, σημείωσε πως προφανώς δεν πήγε για να ….αγοράσει ο ίδιος τον εξοπλισμό, αλλά για να συμβάλει στην επίσπευση των διαδικασιών που αφορούσαν την προμήθεια. 

«Περιμένουμε τα τελευταία υλικά και προχωράμε στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων. Το επόμενο βήμα θα είναι η δοκιμαστική λειτουργία των μηχανημάτων» σημείωσε ο κ. Μυλωνάς υποστηρίζοντας «πως μέχρι το Σάββατο θα ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων με ότι διαθέσιμο μέσο υπάρχει, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Πόλη» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, συμπληρώνοντας πως τα κοντέινερ είναι συνολικά τρία.

«Είναι εξοπλισμός που προμηθευτήκαμε για την μεταφορά των απορριμμάτων από το σταθμό μεταφόρτωσης στους Αμπελόκηπους στο Λίβα» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΦοΣΔΑ που ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να μην παραληφθούν τα μηχανήματα απάντησε «Πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να μην παραληφθούν; Πως υπάρχει περίπτωση κάποιο μηχάνημα να μην είναι κατάλληλο; Αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, το μηχάνημα θα αντικατασταθεί» σημείωσε προβλέποντας πως και μετά τη δοκιμαστική λειτουργία ανοίγει ο δρόμος για τη διαχείριση στο Λίβα
Τέλος ανακοίνωσε πως άμεσα το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα θα συνεδριάσει για να αποφασίσει και από την πλευρά του για την πλήρη διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Σκοπό.

Πηγή:ermisnews.gr