Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Παντελιός: «Θα δούμε ξανά το θέμα της αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών»

δημοτικά τέλη
13 Δεκεμβρίου 2017 / 12:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πατέντα» για να αποφευχθεί η υπερβολική αύξηση στα δημοτικά τέλη, αναζητά ο Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου

μετά τις αντιδράσεις που συνάντησε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Η εισήγηση του Δήμου, αφορούσε σε αναπροσαρμογή των τελών με αύξηση μέχρι και 100% και η συζήτηση είχε αναβληθεί ύστερα από αντιδράσεις του Γιώργου Ραιδεστινού και του Μπάμπη Χαραλάμπους. Ετσι αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του ζητήματος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κέρκυρας. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Παντελιό, αυτή τη στιγμή γίνεται επεξεργασία από την Διεύθυνση Καθαριότητας όσον αφορά στην συμπίεση του κόστους και στη συνέχεια το θέμα θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή.
 
Ο κ. Παντελιός τόνισε ότι η εκτίμηση του κόστους για την κάλυψη των αναγκών για το έτος 2018, φτάνει τα 22 εκατομμύρια. Η αύξηση των τελών, όπως είπε, χρειάζεται για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Παραδέχθηκε ότι η αύξηση είναι μεγάλη, γι’ αυτό και όπως πρόσθεσε, θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να μειωθεί το ποσό.
 
Αυτό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παντελιό, μπορεί να γίνει με εξοικονόμηση χρημάτων. Για παράδειγμα όπως είπε, θα μεριμνήσουν για τη σωστή ημερομηνία πρόσληψης των εργαζομένων- βάσει των αναγκών. Επίσης, αγορές που πρέπει να γίνουν, δεν θα πληρωθούν με μετρητά αλλά με χρηματοδοτική μίσθωση- leasing.
 
Ο κ. Παντελιός, ανέφερε τέλος, ότι δεν έχει οριστεί ακόμη νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του ζητήματος στην Οικονομική Επιτροπή.