Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκλεισε Μυτίδη... παίρνει και Γκράσι ο ΑΟΚ

Μεταγραφές
13 Δεκεμβρίου 2017 / 17:49
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αλέκος Βοσνιάδης ότι ο ΑΟΚ θα χρειαστεί 2-3 μεταγραφές τον Ιανουάριο

και δε θα περιμένει η ομάδα να τις πραγματοποιήσει στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αλλά θέλει να έχει τους παίκτες έτοιμους από τις αρχές του μήνα. Για τον λόγο αυτό έχει ουσιαστικά κινηθεί και έχει «κλείσει» δυο παίκτες, τον Νέστορα Μυτίδη και τον Ιταλό κεντρικό αμυντικό Ντάβιντε Γκράσι.
Ο 26χρονος Κύπριος διεθνής επιθετικός θα είναι όπως όλα δείχνουν η πρώτη κίνηση της νησιωτικής ομάδας αφού οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι σε τελικό επίπεδο και το deal είναι κοντά στο να ολοκληρωθεί. Μάλιστα, ο Μυτίδης αναμένεται στο νησί τις επόμενες ημέρες για να ολοκληρώσει τον δανεισμό του από την ομάδα της Λάρνακας, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2019.
Στο φετινό πρωτάθλημα έχει παίξει σε έξι αγώνες και έχει βάλει ένα γκολ. Την περασμένη σεζόν ξεκίνησε στη Ρόντα. Με τους Ολλανδούς είχε 16 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ στο δεύτερο μισό επέστρεψε στην ΑΕΚ Λάρνακας (14 συμμετοχές, 3 γκολ). Αν εξαιρεθεί το πέρασμά του από την Eredivisie, όλα τα υπόλοιπα χρόνια τα πέρασε στην κυπριακή ομάδα.  Με την Εθνική του ο Μυτίδης έχει παίξει 32 φορές και έχει σημειώσει πέντε τέρματα.
Ο Ιταλός στόπερ Ντάβιντε Γκράσι  που έχει κάνει τις επαφές ο ΑΟΚ, αγωνίζεται στη Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου και η ομάδα είχε ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του και το καλοκαίρι. Ο 31χρονος αμυντικός,  έχει βρει τον τρόπο να μείνει ελεύθερος (το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι) και όπως όλα δείχνουν μόλις τελειώσει και τυπικά από τους Κύπριους θα βρεθεί στην Κέρκυρα για να υπογράψει.  Στην ομάδα της Κύπρου φέτος έχει 11 συμμετοχές και όπως έχουμε ξαναγράψει έχει παίξει σε αρκετές ομάδες στο εξωτερικό με πιο σημαντικές τις παρουσίες του στη Σκωτία με Αμπερντίν και Νταντή.
Η διοίκηση της Κέρκυρας είναι αποφασισμένη να αποκτήσει και δυο ακόμη ποδοσφαιριστές που να μπορούν να κάνουν την διαφορά και στη μεσαία γραμμή. Ήδη έχει εντοπίσει τους στόχους για την ενίσχυση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Όλα δείχνουν ότι θα αποκτηθεί ένα δεκάρι κι ένας ποδοσφαιριστής για τα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής. Δεν αποκλείεται να γίνει και πέμπτη συνολικά μεταγραφή που θα εξαρτηθεί κι από το πόσοι και ποιοι θα αποχωρήσουν από την ομάδα, ειδικά ποδοσφαιριστές που φέτος δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια