Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελευθερία σε φυλακισμένα ζώα με την επέμβαση της Αστυνομίας

Κιβωτός Κέρκυρας
15 Δεκεμβρίου 2017 / 12:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκλωβισμένα μέσα σε ένα κλειδωμένο κατάστημα βρίσκονταν για μήνες δύο ζωάκια

Ο "ιδιοκτήτης" τους, είχε αφήσει ζωοτροφές, ωστόσο τα ζωάκια παρέμεναν εγκλωβισμένα στα λίγα τετραγωνικά του καταστήματος. Κάτοικοι της περιοχής και φιλόζωοι, είχαν προσέξει την παρουσία της γάτας από τα τέλη Αυγούστου.
Μέλη της «Κιβωτού Κέρκυρας» απευθύνθηκαν στις 30 Νοεμβρίου στην Εισαγγελία και την αστυνομία, οι οποίες προσπάθησαν επανειλλημμένα να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη του χώρου, χωρίς αποτέλεσμα.
Αφού είχαν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες συνεννόησης, η αστυνομία έδωσε εντολή να παραβιαστεί η κλειδαριά, παρουσία εισαγγελέα. 
Όταν η πόρτα άνοιξε, ανακάλυψαν ότι εκτός από τη γάτα υπήρχε και ένας μικρόσωμος σκύλος, ο χώρος ήταν γεμάτος ακαθαρσίες και σκουπίδια ενώ η δυσοσμία ήταν αφόρητη.
Η γάτα, για την οποίαν είχε ήδη βρεθεί άτομο να την υιοθετήσει, κρύφτηκε και δεν έχουν ακόμα καταφέρει να τη βγάλουν έξω. Ο δε σκύλος, θα περάσει πρώτα από κτηνίατρο για να ελεγχθεί για ασθένειες και παράσιτα. Θα λάβει τη απαιτούμενη φροντίδα και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια από την «Κιβωτό» να του βρει σπίτι.   
Σημειώνεται ότι η παθητική κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα, εξ ου και η επέμβαση της Εισαγγελέως και της Αστυνομίας.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.