Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα «Όνειρα στον Ωκεανό» του ζωγράφου Σπύρου Γελέκα

Σπύρος Γελέκας
21 Δεκεμβρίου 2017 / 11:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέος αλλά ήδη με αρκετές επιτυχείς καλλιτεχνικές δράσεις, ο Κερκυραίος ζωγράφος Σπύρος Γελέκας παρουσιάζει την τρίτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής

με τίτλο "Dreams in the Ocean", στο φιλόξενο χώρο του Puppet.
Μετά τα φαντασιακά και σουρεαλιστικά τοπία με τα οποία ασχολήθηκε σε προηγούμενες δουλειές του, σε αυτή την έκθεση κεντρικό θέμα αποτελούν τα ιστιοφόρα πλοία. Άλλοτε βρίσκονται σε φουρτουνιασμένες θάλασσες ή σε μυστηριακά τοπία, άλλοτε παρουσιάζονται ως μαχητικά ή με μια αίσθηση μελαγχολίας, σε κάθε περίπτωση όμως τα ιστιοφόρα του Σπύρου Γελέκα διατηρούν μια παραμυθένια διάσταση, όπως μας έχει συνηθίσει από προηγούμενες δουλειές του. Παρόλα αυτά, παρατηρούμε πως ο καλλιτέχνης επέλεξε να κινηθεί σε ένα διαφορετικό εικαστικό μονοπάτι, ζωγραφίζοντας σχεδόν αποκλειστικά με σπάτουλα.

 
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
 
Ο Σπύρος Γελέκας διατηρεί το εργαστήριό του στο χωριό Βραγκανιώτικα της Κέρκυρας, ενώ παράλληλα συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, από τη θέση του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στο ενεργητικό του υπάρχουν τρεις διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ζωγραφικής της Faber Castell. Έργα του βρίσκονται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές σε όλον τον κόσμο.
 


Επόμενοι στόχοι
 
Ήδη έχει δρομολογηθεί ατομική έκθεσή του στην Κίνα, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα του από τη σειρά "Fantasy Landscapes", η οποία φιλοξενήθηκε πέρυσι στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, και θα παρουσιαστεί ανά διαστήματα σε διάφορες πόλεις της Κίνας και στο Χονγκ Κονγκ, κατά τα έτη 2018-2021.
Παράλληλα, προετοιμάζει μια νέα σειρά έργων με διαφορετική θεματολογία, τα οποία θα παρουσιαστούν στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη μέσα στο 2018.
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 10 Ιανουαρίου 2018 στο Puppet (Δ. Κόλλα 1), και είναι επισκέψιμη καθημερινά, από το πρωί ως το βράδυ.