Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προορισμός για τις γιορτές ο νομός

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
28 Δεκεμβρίου 2017 / 09:06

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Παρατεταμένη… πληρότητα βιώνουν τα ξενοδοχεία και καταλύματα του νομού Ιωαννίνων, που διάγουν μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών, ελέω και Ιόνιας οδού.

Τόσο η πόλη των Ιωαννίνων, όσο και οι ορεινές περιοχές όπως το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα, προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες το τετραήμερο των Χριστουγέννων, ειδικά Έλληνες, αλλά και ξένους, όπως για παράδειγμα από το Ισραήλ και την κεντρική Ευρώπη, που πλέον έχουν αρχίσει να γνωρίζουν την περιοχή.
Η πόλη των Ιωαννίνων πλημμύρισε από κόσμο αποδεικνύοντας ότι αποτελεί πλέον έναν δημοφιλή προορισμό. Όσοι την επέλεξαν είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κάστρο, να επισκεφτούν το Νησί, μουσεία και μνημεία αλλά και να διασκεδάσουν με κλαρίνα και χάλκινα που έδωσαν ξεχωριστό γιορτινό χρώμα στις γειτονιές, την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το «έθιμο» των τελευταίων ετών.
Παράλληλα βέβαια, στα ορεινά του νομού οι επισκέπτες, πέρα από το να απολαύσουν την ομορφιά της περιοχής, πολλοί «τόλμησαν» να επιδοθούν σε υπαίθριες δραστηριότητες όπως ράφτινγκ στα ποτάμια της Ηπείρου ή πεζοπορία στα μονοπάτια.
Η μεγάλη επισκεψιμότητα πάντως, έφερε ικανοποίηση στους επαγγελματίες του κλάδου, σε ολόκληρο τον νομό Ιωαννίνων. Η Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων, που τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί σε αγώνα προβολής του προορισμού εκτιμά πως σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι νέοι οδικοί άξονες και ειδικά η Ιόνια Οδός , που προσφέρουν γρήγορο, άνετο και ασφαλές ταξίδι.
Όπως επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεως Ζαγορίου Ελένη Παγκρατίου, σημαντικό είναι ότι τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα ακόμη και τις ημέρες ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπως αναμένεται να είναι μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου. Ανάλογη είναι η εικόνα στο Μέτσοβο, με τους επαγγελματίες να νιώθουν ικανοποίηση όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Στέργιος Τάλαρης.