Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού με υπογραφή Περιφερειάρχη

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
29 Δεκεμβρίου 2017 / 14:08

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Δύο συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 473.000 ευρώ, για εργασίες οδικής ασφάλειας στη Ζάκυνθο και τη συντήρηση και βελτίωση της Εθνικής Οδού Ζακύνθου – Κερίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

 
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τη σύμβαση κατασκευής του έργου “Εργασίες Οδικής ασφάλειας Π.Ε.. Ζακύνθου”, με προϋπολογισμό 285.000 ευρώ, και τη σύμβαση κατασκευής του έργου “Συντήρηση – βελτίωση Εθνικής Οδού Ζακύνθου – Κερίου”, με προϋπολογισμό 188.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την σύμβαση θα πραγματοποιηθεί σειρά παρεμβάσεων για την ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Ζάκυνθο καθώς και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη συντήρηση και βελτίωση της Ε.Ο. Ζακύνθου Κερίου. Και στα δύο έργα οι ανάδοχοι ανέλαβαν την υποχρέωση να αποπερατώσουν συνολικά τα έργα εντός 180 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης με τα χρήματα αυτά θα γίνουν έργα για να κυκλοφορούν με ασφάλεια οι οδηγοί. Συγκεκριμένα ο κ. Νιοτόπουλος έκανε γνωστό πως “η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, πιστή στις αρχές της, συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά και αθόρυβα και να φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Ζάκυνθο. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν δρομολογηθεί δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, τα οποία αφορούν στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Ζακύνθου”.
 
Διαπλάτυνση στο Φιολίτι
Επιπρόσθετα, εντός των ημερών υπογράφεται και η σύμβαση για ένα σημαντικό έργο που γίνεται για πρώτη φορά και αφορά στη βελτίωση με διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού Ζακύνθου-Φιολιτίου, ένα έργο το οποίο αποτελεί καίρια επέμβαση για την επίλυση διαχρονικών προβλημάτων και για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, αλλά και πάγιο αίτημα των κατοίκων για περισσότερα από 30 χρόνια.
 
Παράκαμψη σε Αλυκές – Αλυκανα
Μια ακόμη παρέμβαση που σχεδιάζεται είναι αυτή του δρόμου Αλυκές – Πηγαδάκια, που προβλέπει την παράκαμψη των χωριών των Αλυκών και του Αλυκανά. Για τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις έχει ζητηθεί ένα κονδύλι της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ και η ολοκλήρωση μιας τέτοιας παράκαμψης θα διευκολύνει την μετακίνηση από το βόρειο προς το νότιο τμήμα του νησιού μας.
 
Και στις Βολίμες
Τέλος, προβλέπονται μια σειρά από βελτιωτικές παρεμβάσεις στον άξονα Ζακύνθου – Βολιμών και σε σημεία όπου δεν προβλέφθηκαν εργασίες στο πλαίσιο του έργου της Οδικής Ασφάλειας, το οποίο παρεμπιπτόντως αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου χειμώνα. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να βελτιώσουν την παραλιακή ζώνη από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών μέχρι και το Μακρύ Γιαλό, αξίζει να σημειωθεί πως περιλαμβάνουν και το δημοτικό οδικό δίκτυο.

Πηγή: imerazante.gr