Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνω από 100 Ζακυνθινοί κατέθεσαν πινακίδες κυκλοφορίας

πινακίδες κυκλοφορίας
29 Δεκεμβρίου 2017 / 14:13

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Μετράμε αντίστροφα πλέον για να φύγει το 2017 και ο χρόνος που απομένει για τους οδηγούς, προκειμένου είτε να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2018, είτε να καταθέσουν τις πινακίδες τους ολοένα και λιγοστεύει.

Μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση, περίπου 100 οδηγοί από τη Ζάκυνθο παρέδωσαν τους αριθμούς κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους, μην μπορώντας να πληρώσουν τα χρήματα που ζητάει το κράτος. Μάλιστα με την προθεσμία να είναι μέχρι σήμερα για τις καταθέσεις πινακίδων, αρκετοί θα βρεθούν και πάλι στην Εφορία, ώστε να μην πληρώσουν πρόστιμο και να μπορέσουν οικονομικά να ανασάνουν. Επίσης μέχρι απόψε είναι και η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας, αφού Σάββατο και Κυριακή θα είναι κλειστές οι τράπεζες.
 
Τα δικαιολογητικά 
Αρκετά είναι και τα δικαιολογητικά για τους ιδιοκτήτες ΙΧ, ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους άδεια κυκλοφορίας, τις πινακίδες του αυτοκινήτου, φωτοτυπία δήλωσης εισοδήματος, απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο και αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν δώσει το παρών ο ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου. Αν και ο χρόνος ήταν αρκετός για τους οδηγούς να προχωρήσουν σε κατάθεση πινακίδων, είναι πολλοί που πηγαίνουν τελευταία στιγμή να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και από πολύ πρωί σχηματίζουν ουρές στα γκισέ της Εφορίας για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
 
Πιθανή η παράταση
Όσον αφορά το θέμα της παράτασης για πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγαλύτερη προθεσμία για τους οδηγούς ώστε να καταφέρουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αφού ο αριθμός των οχημάτων που δεν έχουν πληρωθεί τα Τέλη είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και φέτος τα Τέλη Κυκλοφορίας εξοφλούνται με πολύ κόπο από τους φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν παράλληλα να καλύψουν και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες που τους ταλαιπωρούν.

Πηγή: imerazante.gr