Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κτελ Ζακύνθου: Ικανοποιητική η κίνηση επιβατών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου

imerazante.gr
31 Δεκεμβρίου 2017 / 08:53

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις διαμορφώθηκε και φέτος η κίνηση από και προς το νησί της Ζακύνθου, στη διάρκεια των εορτών, μέσω του Κτελ.

Το πρώτο κύμα εκδρομέων στη Ζάκυνθο αποτελείται από φοιτητές που επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους και προέρχονται κυρίως από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Καθώς όμως η Ζάκυνθος δεν αποτελεί τυπικό χριστουγεννιάτικο και γενικότερα χειμερινό προορισμό, δεν σημειώθηκε κάποια εκτίναξη στον αριθμό αφίξεων, παρά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στα μέρη μας, τις τελευταίες ημέρες.
Να σημειωθεί ότι αυξημένη ήταν η κίνηση από τη Ζάκυνθο προς την Αθήνα, καθώς πολλοί από τους κατοίκους προτίμησαν τα φώτα της μεγαλούπολης για να περάσουν τις γιορτινές ημέρες κοντά σε συγγενικά πρόσωπα.
Ιδιαίτερα αυξημένη, όπως κάθε χρόνο ήταν η κίνηση στην αποστολή δεμάτων από τη Ζάκυνθο προς τις μεγάλες πόλεις που εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Για άλλη μία χρονιά, κουλούρες, λαδοτύρι, ελαιόλαδο, σταφίδες, χοιρομέρι και άλλα εκλεκτά εδέσματα του νησιού, πήραν το δρόμο για τα σπίτια συγγενών και φίλων στις πόλεις, ως πεσκέσια στους αγαπημένους που βρίσκονται μακριά.
Ανάλογη ήταν και η κίνηση από το λιμάνι του νησιού αν και η εικόνα θα ολοκληρωθεί μετά την Πρωτοχρονιά. Ευτυχώς, ο καιρός είναι με το μέρος των επισκεπτών αφού, εκτός από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες το τελευταίο διάστημα, δεν αναμένονται βροχές ή έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας.
Για την εξυπηρέτηση των επιβατών από τα τρία μεγάλα αστικά κέντρα, προστέθηκαν επιπλέον δρομολόγια και επιστρατεύτηκε το πιο πρόσφατο απόκτημα του στόλου, το διώροφο λεωφορείο που με ένα μόλις δρομολόγιο μεταφέρει πού περισσότερους επιβάτες. Εξάλλου, η πολύχρονη παρουσία του ΚΤΕΛ και ο επαγγελματισμός της Διοίκησης και των οδηγών, δίνουν τις ανάλογες εγγυήσεις. Αυτά μαζί με την ευγένεια και τη καλή διάθεση εξυπηρέτησης όλου του προσωπικού δημιουργούν ένα αίσθημα άνεσης και ασφάλειας. Άλλωστε κατά καιρούς παρέχεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να ταξιδεύει με εκπτώσεις από και προς την Αθήνα αρκεί το εισιτήριό τους να είναι μετ΄ επιστροφής. Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει προς τα έξω ο κοινωνικός χαρακτήρας του, αφού και στο πρόσφατο παρελθόν οι τιμές των εισιτηρίων κινήθηκαν πτωτικά για ειδικές κατηγορίες όπως οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πηγή: imerazante.gr